Αύξηση 4,8% σημείωσαν τον Μάιο οι πωλήσεις υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Αύξηση 4,8% σημείωσαν τον Μάιο οι πωλήσεις υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Αυξήθηκε το μερίδιο τους στην αγορά στο 11,1% με τα βενζινοκίνητα να κρατούν την πρωτοκαθεδρία με μερίδιο 47,4%

Τα αυτοκίνητα με βασικό καύσιμο τη βενζίνη εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο στις πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων και τον Μάιο του 2023.

Το συνολικό μερίδιο αγοράς ήταν 47,4% τον προηγούμενο μήνα σε σχέση με τον περσινό Μάιο, καταγράφοντας συνολική πτώση -4,5%. Αρνητικό ήταν και το πρόσημο για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα, τα οποία μείωσαν και αυτά το ποσοστό τους κατά 2,7% καταλαμβάνοντας συνολικό μερίδιο αγοράς 10,6%.

Από την άλλη, ισχυρή αύξηση των πωλήσεων σημείωσαν τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά τον προηγούμενο μήνα. Σημείωσαν αύξηση 4,8% καταλαμβάνοντας ποσοστό 11,1% επί του συνόλου των πωλήσεων. Σχεδόν αμετάβλητες παρέμειναν οι πωλήσεις με βασικό καύσιμο το φυσικό αέριο (+0,4%) και του υγραερίου (αμετάβλητο).

Η αγαπημένη κατηγορία των Ελλήνων για άλλον ένα μήνα παρέμεινε η κατηγορία Β καταγράφοντας συνολικές πωλήσεις 48,6%, με τα SUV της κατηγορίας να λαμβάνουν το 22,8%. Η αμέσως επόμενη αγαπημένη κατηγορία είναι η C με συνολικές πωλήσεις 33,4% με τα SUV να καταλαμβάνουν το 22,4%, ενώ ακολούθησε η κατηγορία Α με συνολικές πωλήσεις 7,8% (2,5 τα SUV), σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ).