Formula 1: «Βασιλιάς» ο Σέρχιο Πέρεζ στο Αζερμπαϊτζάν

Formula 1: «Βασιλιάς» ο Σέρχιο Πέρεζ στο Αζερμπαϊτζάν

Τον ευνόησε η συγκυρία του αγώνα και «έκλεψε» την πρώτη θέση από τον Μαξ Φερστάπεν

Δεύτερη επιτυχία μέσα σε 24 ώρες για τον Σέρχιο Πέρεζ στο GP Αζερμπαϊτζάν, καθώς έκανε το νταμπλ στην πίστα του Μπακού. Ο Μεξικανός πιλότος της Red Bull πήρε τη νίκη και στον σημερινό αγώνα μετά την επικράτησή του στο Σπριντ του Σαββάτου και έγινε ο «βασιλιάς» στην συγκεκριμένη πίστα.

Ο τέταρτος αγώνας της σεζόν για τη Formula 1 ήταν ένας μονόλογος της Red Bull Racing, που πανηγύρισε το 1-2 με τον Μαξ Φερστάπεν να τερματίζει στη 2η θέση. Ο Σαρλ Λεκλέρκ της Scuderia Ferrari ξεκίνησε από την pole position αλλά δεν μπορούσε να κοντράρει τις Red Bull και τερμάτισε στην 3η θέση.

Ο Μεξικανός ξεκίνησε από την 3η θέση, αλλά αναρριχήθηκε στην κορυφή, καθώς πέρασε τον Λεκλέρκ, ενώ ο Φερστάπεν που είχε αφήσει νωρίτερα πίσω τον Μονεγάσκο ήταν άτυχος. Η AlphaTauri του Νικ ντε Βρις βρέθηκε ακινητοποιημένη στην πίστα, έπειτα από μια επαφή με τον τοίχο, και οι αγωνοδίκες έστειλαν το SC για να απομακρυνθεί με ασφάλεια. Προτού γίνει αυτό όμως ο Φερστάπεν είχε ήδη μπει στα pit για αλλαγή ελαστικών (από μεσαία σε σκληρά) και έτσι, όταν οι υπόλοιποι μπήκαν για pit stop ενώ το Αυτοκίνητο Ασφαλείας βρισκόταν στην πίστα, ο Ολλανδός βρέθηκε ξαφνικά πίσω από τους Πέρεζ και Λεκλέρκ.

Ο Πέρεζ κατάφερε να κρατηθεί μπροστά μέχρι το τέλος, ενώ τέταρτος τερμάτισε ο Αλόνσο και πέμπτος ο Σάινθ. την βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισαν οι Χάμιλτον, Στρολ, Ράσελ, Νόρις και Τζουνόντα.

Τον ταχύτερο γύρο τον έκανε ο Ράσελ στο φινάλε.