Πωλείται σε δημοπρασία εντυπωσιακή, μυστική συλλογή κλασικών αυτοκινήτων

Πωλείται σε δημοπρασία εντυπωσιακή, μυστική συλλογή κλασικών αυτοκινήτων

Ανάμεσα στα πιο σπάνια -και ίσως τα πιο ακριβά- οχήματά της είναι ένα Lancia B24 Spider America του 1955

Επί τέσσερις δεκαετίες, ο Ολλανδός επιχειρηματίας Αντ Πάλμεν αγόραζε κλασικά αυτοκίνητα που τον εντυπωσίαζαν δημιουργώντας τελικά μία συλλογή 230 οχημάτων που έκρυψε σε δύο αποθήκες και μια εγκαταλειμμένη εκκλησία στην πόλη Ντόρντρεχτ της Ολλανδίας.

Τώρα όμως για πρώτη φορά η μυστηριώδης συλλογή του αποκαλύπτεται, καθώς τα οχήματα θα πωληθούν τον επόμενο μήνα σε διαδικτυακή δημοπρασία που διοργανώνει ο οίκος Classic Car Auctions σε συνεργασία με τη γκαλερί Aaldering.

Το ενδιαφέρον του Αντ Πάλμεν για τα κλασικά οχήματα γεννήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1960 ενώ εργαζόταν σε αντιπρόσωπος αυτοκινήτων. Το πρώτο σπάνιο όχημα που αγόρασε ήταν ένα κίτρινο Lancia B20. Με τα χρόνια, απέκτησε μια μεγάλη γκάμα από μάρκες και μοντέλα, από γνωστές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Jaguar και η Ford έως και λιγότερο γνωστές, όπως η Moretti και η Imperia.

Διατηρούσε τα αυτοκίνητα όπως ήταν όταν τα αγόρασε, τα μετέφερε στις αποθήκες του και δεν πούλησε κανένα. Σπάνια έδειχνε τη συλλογή σε κάποιον, οπότε πολύ λίγοι γνώριζαν την ύπαρξή της. Η συντήρηση γινόταν κυρίως από τον ίδιο. Μπορείτε σίγουρα να την ονομάσετε μια από τις καλύτερα φυλαγμένες μυστικές συλλογές αυτοκινήτων στην Ευρώπη, αναφέρει ο οίκος Classic Car Auctions.

Ο Αντ Πάλμεν που ίδρυσε επιχείρηση με ανταλλακτικά αυτοκινήτων είχε ιδιαίτερη προτίμηση για τα ιταλικά τετράτροχα, Alfa Romeo, Lancia, Maserati και Ferrari. Στη συλλογή του υπάρχουν επίσης γαλλικά Facel Vega, γερμανικά BMW, Mercedes και NSU. Τα βρετανικά αυτοκίνητα εκπροσωπούνται από Jaguar, Aston Martin και Rolls-Royce, ενώ στα αμερικανικά κλασικά της συλλογής περιλαμβάνονται Chevrolet, Cadillac και Ford.

Λόγω της ηλικίας του και διάφορων συνθηκών ο Αντ Πάλμεν αποφάσισε να πωλήσει τη συλλογή του στη δημοπρασία που θα διεξαχθεί από τις 19 Μαϊου έως τις 7 Ιουνίου.

Ανάμεσα στα πιο σπάνια -και ίσως τα πιο ακριβά- οχήματα της είναι ένα Lancia B24 Spider America του 1955. Επειδή κατασκευάστηκαν ελάχιστα, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αναμένεται να πωληθεί από 660.000 έως 770.000 δολάρια, σύμφωνα με το CNN.