Πόσo θα κρατήσει το αυτοκίνητο εάν έχει ανάψει το λαμπάκι της βενζίνης

Πόσo θα κρατήσει το αυτοκίνητο εάν έχει ανάψει το λαμπάκι της βενζίνης

Η αυτονομία ξεκινά από 5,5 λίτρα

Ένα από τα μεγαλύτερα άγχη των οδηγών είναι η στιγμή που ανάβει το λαμπάκι της βενζίνης, με αποτέλεσμα να αναζητούν άμεσα κάποιο βενζινάδικο σε κοντινή τοποθεσία.

Η ερώτηση, όμως, είναι πόσα χιλιόμετρα μπορεί να διανύσει ένα αυτοκίνητο με αναμμένο το λαμπάκι του ρεζερβουάρ; Είναι απαραίτητο για τον οδηγό να γνωρίζει τα χιλιόμετρα αυτονομίας του αυτοκινήτου του μετά την εν λόγω ένδειξη.

Είναι γνωστό, ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν προνοήσει, ώστε η πορτοκαλί ένδειξη να εμφανίζεται έγκαιρα. Μιλώντας με αριθμούς, τα χιλιόμετρα που μπορεί να διανύσει ένα αυτοκίνητο με αναμμένο το λαμπάκι εξαρτάται από το μέγεθός του.

Η αυτονομία ξεκινά από 5,5 λίτρα και μπορεί να φτάσει και τα διπλάσια. Στα πολύ μεγάλα αυτοκίνητα ή στα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων μπορεί να απομένουν έως και 30 λίτρα καυσίμου.

Αναλυτικά, είναι σχεδιασμένο ώστε οι οδηγοί να μπορούν να οδηγήσουν τουλάχιστον 50 χιλιόμετρα με αναμμένο το λαμπάκι, με τα καινούργια αυτοκίνητα να διανύουν μέχρι και 80 χιλιόμετρα. Στην περίπτωση των diesel δε ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι οι οδηγοί που συνηθίζουν να οδηγούν με αναμμένο το λαμπάκι, κινδυνεύουν να κάψουν την αντλία βενζίνης του αυτοκινήτου τους.