Ανακαλούνται 922 Seat Leon και Toledo

Ανακαλούνται 922 Seat Leon και Toledo

Προληπτικός έλεγχος στον αερόσακο οδηγού

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοίνωσε ότι, η κατασκευάστρια εταιρεία Seat S.A. σε συνεργασία με τους εθνικούς διανομείς ΤΕΧΝΟΚΑΡ Α.Ε.Ε., Γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των Seat στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης των μοντέλων Leon και Toledo σχετικά με τoν αερόσακο οδηγού.

Η συγκεκριμένη ανάκληση αφορά σε 922 οχήματα Leon (παραγωγής ετών 2013, 2014, 2015) και Toledo (παραγωγής ετών 2014, 2015). Στα επηρεασμένα αυτοκίνητα τα οποία είναι εξοπλισμένα με αερόσακο οδηγού από την Takata, υπάρχει η πιθανότητα να προκληθεί αλλοίωση του προωθητικού υλικού λόγω υψηλής υγρασίας αέρα και μεταβολών θερμοκρασίας. Ως αποτέλεσμα, σε περίπτωση ατυχήματος και ενεργοποίησης του αερόσακου οδηγού, ενδέχεται θραύσματα του περιβλήματος της γεννήτριας να αποκολληθούν και κατά συνέπεια να τραυματίσουν τους επιβάτες του οχήματος.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής (συστημένης, ηλεκτρονικής, κλπ), ώστε να προσέλθουν στον πλησιέστερο Επισκευαστή του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Συνεργατών Seat Service, προκειμένου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να γίνει ο έλεγχος και οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν είτε μέσω της τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρέτησης Seat Line 210 6263701, είτε μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής επικοινωνίας Seat  https://www.seat.gr/company/contact-us.html.

Σχετικά Tags
Seat