Ανακαλούνται 17.783 Toyota Avensis

Ανακαλούνται 17.783 Toyota Avensis

Προληπτική αντικατάσταση του αερόσακου οδηγού

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοίνωσε ότι, η κατασκευάστρια εταιρεία Toyota Motor Europe σε συνεργασία με την εταιρεία Toyota Ελλάς A.B.E.E., γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των Toyota στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης και προληπτικής αντικατάστασης του αερόσακου οδηγού σε μοντέλα Avensis.

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει προληπτική αντικατάσταση του αερόσακου οδηγού και αφορά σε 17.783 οχήματα Avensis, παραγωγής από τον Αύγουστο 2002 έως τον Απρίλιο 2006.

Τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι εξοπλισμένα με αερόσακο οδηγού με πυροκροτητή διπλού σταδίου. Με την πάροδο του χρόνου, υπάρχει η πιθανότητα να μειωθεί η πυκνότητα του προωθητικού υλικού στον πυροκροτητή, ως αποτέλεσμα της έκθεσης του οχήματος σε εναλλασσόμενες συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας. Εάν συμβεί αυτό, ο πυροκροτητής ενδέχεται να διαρραγεί στην περίπτωση που ενεργοποιηθεί ο αερόσακος του οδηγού, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει τη διέλευση μεταλλικών θραυσμάτων μέσα από τον αερόσακο και στο εσωτερικό του οχήματος με μεγάλη ταχύτητα, προκαλώντας τραυματισμό στους επιβαίνοντες του οχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στον πλησιέστερο Συνεργάτη του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota, προκειμένου να γίνει η αντικατάσταση του αερόσακου οδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Τoyota Ελλάς – Τμήμα Επικοινωνίας Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).