Ανακαλούνται 504 οχήματα Yaris HEV

Ανακαλούνται 504 οχήματα Yaris HEV

Επαναπρογραμματισμός της ηλεκτρονικής μονάδας του υβριδικού συστήματος

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι, η εταιρεία Toyota Ελλάς A.B.E.E., Γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των Toyota στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης και προληπτικού ελέγχου σε μοντέλα Yaris HEV.

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει προληπτικό έλεγχο και αφορά σε 504 οχήματα Yaris HEV, παραγωγής από τον Ιούλιο 2020 έως τον Νοέμβριο 2022. Στα εμπλεκόμενα οχήματα, ενδέχεται κατά τη διάρκεια απότομης επιτάχυνσης να υπάρξει στιγμιαία ολίσθηση στον αποσβεστήρα στην είσοδο της μετάδοσης του υβριδικού συστήματος και το υβριδικό σύστημα να μην εισέλθει σε κατάσταση ασφαλούς οδήγησης, σύμφωνα με τις προδιαγραφές λειτουργίας.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα ανάψουν οι προειδοποιητικές λυχνίες και το υβριδικό σύστημα θα απενεργοποιηθεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά και εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στον πλησιέστερο του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota, προκειμένου να γίνει ο επαναπρογραμματισμός της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου του υβριδικού συστήματος, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Τoyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

Παρακαλούμε περιμένετε ...