«Φρούριο» το Ford Puma επιβεβαιώνει και ο EuroNCAP

«Φρούριο» το Ford Puma επιβεβαιώνει και ο EuroNCAP

Με ανθεκτική δομή αμαξώματος & όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας

Για την Ford και όχι μόνο η ασφάλεια τόσο των επιβατών όσο και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας εδώ και πολλές δεκαετίες. Από τον κανόνα αυτό δεν θα μπορούσε να… ξεφύγει το Puma, καθώς διαθέτει σε όλες τις εκδόσεις του πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού και ασφάλειας.

Όλα τα συστήματα αυτά δικαιώνονται από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης EuroNCAP, ο οποίος απένειμε στο Puma την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων, με κορυφαίες μάλιστα βαθμολογίες στους επιμέρους τομείς.

Το δημοφιλές SUV χρησιμοποιεί 12 αισθητήρες υπερήχων, 3 ραντάρ και 2 κάμερες που είναι τοποθετημένα γύρω από το αυτοκίνητο για την υποστήριξη του «πακέτου» τεχνολογιών ασφαλείας Co-Pilot 360 που βελτιώνουν τα επίπεδα προστασίας των επιβατών, την οδική συμπεριφορά, αλλά και τη διαδικασία στάθμευσης.

Οι διαθέσιμες τεχνολογίες του μοντέλου βοηθούν επίσης τους οδηγούς να κινούνται με άνεση σε πολυσύχναστους δρόμους πόλεων, όπως το Pre-Collision Assist με Pedestrian και Cyclist Detection που ανιχνεύει πεζούς και δικυκλιστές που βρίσκονται ήδη ή ετοιμάζονται να βγουν στο δρόμο μπροστά από το όχημα. Σε αυτό βοηθά μια ευρυγώνια κάμερα, η οποία βοηθά στον εντοπισμό των κινήσεων των πεζών.

Επίσης, εάν συμβεί κάποιο ατύχημα, η τεχνολογία Post-Collision Braking συμβάλλει στη μείωση των επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης δευτερεύουσας σύγκρουσης εφαρμόζοντας αυτόματα μέτρια πίεση πέδησης, εάν ανιχνευτεί περιστατικό αρχικής σύγκρουσης. Η επιβράδυνση του οχήματος μπορεί να περιορίσει τους τραυματισμούς τωνεπιβατών και τις ζημιές στο όχημα.

Το Puma απέσπασε την βαθμολογία 5 αστέρων από τον EuroNCAP, παίρνοντας «άριστα» τόσο στις δοκιμές πλευρικών συγκρούσεων σε μπαριέρα, όσο και στις πιο σοβαρές πλευρικές προσκρούσεις σε στύλο.

Πήρε επίσης, εξαιρετικές κριτικές για τις τεχνολογίες και συστήματα υποβοήθησης,όπως οι Pre-Collision Assist με Active Braking, Intelligent Speed Limiter και Lane-Keeping System.

Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό παθητικής ασφάλειας, εκτός από τους μετωπικούς αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, οι πλευρικοί αερόσακοι παρέχουν άριστη προστασία του θώρακα και έχουν σχεδιαστεί για να κατευθύνουν τον επιβάτη μακριά από τον χώρο πρόσκρουσης. Επιπλέον, οι αερόσακοι κεφαλής προσφέρουν μέγιστη κάλυψη, ενώ τα στηρίγματα κεφαλής προσφέρουν προστασία από τους αυχενικούς τραυματισμούς.

Την ίδια στιγμή, ο σχεδιασμός του μοντέλου προστατεύει τα μικρά παιδιά σε κάθε μετακίνηση, διαθέτοντας υποδοχές παιδικού καθίσματος ISOFIX πίσω, ώστε να μπορείτε εύκολα να τοποθετηθούν δύο παιδικά καθίσματα.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Ford