Πότε κάνει πρεμιέρα η Skoda Enyaq Coupe iV

Πότε κάνει πρεμιέρα η Skoda Enyaq Coupe iV

Είναι βασισμένο στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση

Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα ένα video που αφήνει να διαφανεί η ιδιαίτερα αεροδυναμική σιλουέτα ενός εντυπωσιακού νέου μοντέλου.

Πρόκειται για το ολοκαίνουργιο Enyaq Coupe iV, ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που με Cd 0,234 θα είναι το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο στην κατηγορία, κάτι που θα έχει και θετικό αντίκτυπο στην αυτονομία του. Το νέο μοντέλο θα αποκαλυφθεί στις 31 Ιανουαρίου 2022.

‘Όπως και το Enyaq iV, το Enyaq Coupe iV είναι βασισμένο στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) που έχει εξελίξει το VW Group. Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει για το κουπέ σχήμα, με τις γραμμές της οροφής να σβήνουν προοδευτικά προς τα κάτω από την κολόνα Β και προς το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όπου και συγχωνεύονται στην πέμπτη πόρτα, για να σχηματίσουν τελικά μία κατακόρυφη επιφάνεια που φιλοξενεί τα LED πίσω φωτιστικά σώματα. Εκτός του κουπέ προφίλ του μοντέλου, το video αποκαλύπτει και το Crystal Face του κουπέ Enyaq, την χαρακτηριστική φωτεινή γρίλια με τα 131 στοιχεία LED, στη μάσκα του μοντέλου.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022.

Νίκος Τσάδαρης

Παρακαλούμε περιμένετε ...