Η ανανεωμένη Mazda MX-5 με τις εντυπωσιακές νέες χρωματικές επιλογές 

Η ανανεωμένη Mazda MX-5 με τις εντυπωσιακές νέες χρωματικές επιλογές 

Θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη από τον Ιανουάριο

Η Mazda ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το MX-5 του 2022 με βελτιωμένη οδική συμπεριφορά και εντυπωσιακές νέες χρωματικές επιλογές, που έρχονται να προστεθούν στη βραβευμένη σχεδίαση του εμβληματικού 2θέσιου σπορ μοντέλου.

Αποτελεί την πιο πρόσφατη πρόταση της αυτοκινητοβιομηχανίας να τελειοποιήσει ένα πακέτο που προσελκύει τους λάτρεις της ιαπωνικής μάρκας για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Η άμεση απόκρισή του, η σαφήνεια των αλλαγών ταχυτήτων, σε συνδυασμό με την ισορροπημένη διάταξη του βάρους και της κλασικής διάταξης κινητήρα – μετάδοσης, κάνουν τον οδηγό να αισθάνεται ένα με το αυτοκίνητο.

Για τη βελτίωση αυτής της JinbaIttai σύνδεσης, η Mazda έχει αναπτύξει αποκλειστικά για το MX-5μια νέα τεχνολογία, το Kinematic Posture Control (KPC). Το σύστημα αυτό είναι σε θέση να αναγνωρίζει διαφορά στις ταχύτητες μεταξύ των πίσω τροχών κατά τις στροφές, πατώντας ελαφρά τα φρένα στον εσωτερικό τροχό. Αυτό αποτρέπει την ανύψωση, βελτιώνοντας τα χαρακτηριστικά της πίσω ανάρτησης πολλαπλών συνδέσεων του MX-5 και καταστέλλοντας την κύλιση του αμαξώματος. Εν ολίγοις, το KPC σταθεροποιεί το αυτοκίνητο, ειδικά σε δύσκολες στροφές με υψηλές δυνάμεις G και σε ανώμαλους δρόμους, κάνοντας την ήδη άριστη οδική συμπεριφορά του ακόμη καλύτερη, βελτιώνοντας παράλληλα και την άνεση που προσφέρει στην οδήγηση. Το KPC, το οποίο δεν προσθέτει βάρος στο αυτοκίνητο, θα είναι ο βασικός εξοπλισμός για όλα τα MX-5 του 2022, είτε με μαλακή οροφή είτε με retractable fastback (RF).

Σχετικά με τον σχεδιασμό, οι δύο εκδόσεις αμαξώματος διαθέτουν το εξωτερικό χρώμα Platinum Quartz Metallic και το εσωτερικό από Terracotta. Το πρώτο συνδυάζει ένα κομψό μεταξένιο λευκό με ημιδιαφάνεια που μοιάζει με χαλαζία, ενώ το δεύτερο εντυπωσιάζει με την πλούσια σε χρώματα καμπίνα μαζί με το εξαιρετικά απαλό δέρμα Nappa.

Η Mazda έχει προσθέσει επίσης και μια επιλογή μαλακής οροφής Dark Blue, καθώς και μια σειρά από νέες δυνατότητες συνδυασμού χρωμάτων.

Το MX-5 του 2022 πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη από τον Ιανουάριο.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Mazda