Με αυτονομία 341 χιλιόμετρα το DS 3 Crossback E-Tense

Με αυτονομία 341 χιλιόμετρα το DS 3 Crossback E-Tense

Το μοντέλο κοστολογείται με 37.007 ευρώ

Με τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης στο επίκεντρο, η DS Automobiles είναι η “multi-energy” Μάρκα με τις χαμηλότερες μέσες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη (100,2 γρ/χλμ. σύμφωνα με τον κύκλο WLTP ανά ταξινομημένο αυτοκίνητο το πρώτο εξάμηνο του 2021). Αυτό εν μέρει οφείλεται και στο γεγονός πως το ⅓ των αυτοκινήτων της είναι ηλεκτροκίνητα. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, είναι δεδομένο πως οι εξελίξεις θα επιταχυνθούν, καθώς από το 2024 κάθε νέο μοντέλο DS Automobiles θα είναι αποκλειστικά 100% ηλεκτρικό.

Μέχρι τότε όμως, το πρώτο 100% ηλεκτρικό μοντέλο της Γαλλικής premium μάρκας εξελίσσεται. Έτσι, το DS 3 Crossback E-Tense που είναι διαθέσιμο στις αγορές από το 2019, μπορεί πλέον να επιτύχει αυτονομία 341 χιλιομέτρων (WLTP), επίδοση που αντιστοιχεί σε αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας του αυτοκινήτου, κατά σχεδόν 7%.

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης, δόθηκε προτεραιότητα στη χρήση του μοντέλου σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Συγκεκριμένα, η στάνταρ αντλία θερμότητας εξελίχθηκε και περιλαμβάνει αισθητήρα υγρασίας για αυξημένη απόδοση και σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.
Σαν αποτέλεσμα της συνεχούς εξέλιξης και συνεργασίας με τη νικήτρια ομάδα του πρωταθλήματος Formula E, που υποστηρίζεται από την DS Performance, η σχέση μετάδοσης έχει επίσης τελειοποιηθεί για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του DS 3 Crossback E-Tense.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση της αυτονομίας, έχουν παίξει επίσης και τα νέα ελαστικά 17 ιντσών κατηγορίας Α, που εξελίχθηκαν από την Continental. Τα Continental EcoContact 6 Q προσφέρονται σε διαστάσεις 215/60 R17 96H και χάρη στη νέα σύνθεση, εμφανίζονται βελτιωμένα σε αντίσταση κύλισης, αλλά και με αξιοσημείωτη μείωση του εκπεμπόμενου θορύβου.

Στη χώρα μας, το DS 3 Crossback E-Tense προσφέρεται από 37.007ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης) με δυνατότητα φόρτισης100 kW (DC) και ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW (AC).

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
DS
Παρακαλούμε περιμένετε ...