Ανοικτές οι «μάχες» για τους νικητές στο Dirt Games 2021

Ανοικτές οι «μάχες» για τους νικητές στο Dirt Games 2021

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται αυτήν την Κυριακή στο «Διαδρόμιο»

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar “EKO Racing Dirt Games” συνεχίζεται αυτήν την Κυριακή, όπου το «Διαδρόμιο» θα φιλοξενήσει τον τρίτο από τους πέντε γύρους του θεσμού.

Όντας στα μισά της φετινής σεζόν, όλα τα ενδεχόμενα για τίτλο σε κάθε κατηγορία παραμένουν ανοιχτά, καθώς μάλιστα στον τρίτο γύρο του Πρωταθλήματος στις 7 Νοεμβρίου, αναμένονται ακόμα μεγαλύτερες μάχες, χάρη στο αυξημένο ενδιαφέρον από πλευράς συμμετεχόντων. Με τον καιρό, σύμφωνα με τις έως τώρα προβλέψεις, να μην προβληματίζει, 32 Crosscar και αυτοκίνητα αναμένεται να αναμετρηθούν στη διαδρομή των σχεδόν 2,000 μ. στην πίστα «Διαδρόμιο».

Λογικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στρέφεται στις κατηγορίες των 600 κ.εκ. και των Ιδιωτών στα Crosscar, όπου και οι περισσότερες συμμετοχές. Στην κατηγορία αυτή πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Τακιδέλλης (Yacar Sport), Νώντας Καρανικόλας (LaBase RX01), Παναγιώτης Ρουστέμης (Planet Kart Cross K3) και Γιάννης Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem).
Σε επίπεδο Ιδιωτών αντίστοιχα, ανάμεσα στις συμμετοχές ξεχωρίζουν και πάλι οι Κωνσταντίνος Τακιδέλλης, Γιάννης Ρέγγος, καθώς και ο Μιχάλης Δημούσης (Semog Trophy) χωρίς φυσικά να αποκλείονται και εκπλήξεις.

Στην κατηγορία των 750 κ.εκ., στο θεσμό επιστρέφει ο κυπελλούχος της κατηγορίας το 2019, Μπάμπης Γαζετάς (Speedcar Xtrem), που θα βρει απέναντί του πατέρα και υιό Κωνσταντάκο, με τον Παναγιώτη και τον Μάριο να εναλλάσσονται στο τιμόνι ενός Semog Bravo.
Στην Open, ο Βασίλης Πετρόπουλος (SR Crosscar) και ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος, επίσης στην πρώτη φετινή του συμμετοχή (SR Crosscar), θα αναμετρηθούν με τον Αριστείδη Τσατσαρή (Speedcar 2) για τη νίκη.

Τέλος, στην κατηγορία των αυτοκινήτων και ειδικότερα στα 1.401-1.600 κ.εκ. τρία Toyota Corolla, με τους Θανάση Κατσά, Αριστείδη Μαυραγάνη και Γιώργο Ποθουλάκη θα δώσουν τη δική τους μάχη, έχοντας απέναντί τους και το Hyundai Accent της Μαριαλένας Παυλή. Στις υπόλοιπες κατηγορίες ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των Θεόδωρου Εγγλέζου (Toyota Yaris), Κωνσταντίνου Καλδή (Honda Civic Type-R), Αλέξανδρου Χαλιβελάκη (Ford Escort), Γιάννη Πολυχρονόπουλου (Lancia Delta HF) και Βασίλη Μπατή (Mitsubishi Lancer Evo 9).

Ο αγώνας διοργανώνεται από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (ΑΛΑΚ) και θα διεξαχθεί παρουσία θεατών, υπό την προϋπόθεση ότι οι ίδιοι θα διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, όπως προβλέπεται από το νέο πρωτόκολλο της Γ.Γ. Αθλητισμού.

Χορηγός ονομασίας του θεσμού, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, είναι η premium βενζίνη EKO Racing 100. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, ενώ η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού. Οι αγώνες καλύπτονται τηλεοπτικά από την Cosmote TV ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ.

Νίκος Τσάδαρης