Νέο Kia Sportage: Οι πρώτες εικόνες του νέου ευρωπαϊκού SUV

Νέο Kia Sportage: Οι πρώτες εικόνες του νέου ευρωπαϊκού SUV

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα της Kia βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου Sportage

Τα πρώτα επίσημα σκίτσα του ολοκαίνουργιου Ευρωπαϊκού Sportage αποκάλυψε η Kia Europe. Η Κορεάτικη μάρκα για πρώτη φορά στην ιστορία της λανσάρει ένα Sportage που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για Ευρωπαίους πελάτες που αποτελεί την πέμπτη γενιά του διάσημου SUV της μάρκας.

Το ολοκαίνουργιο Sportage έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί προσεκτικά για να ικανοποιεί την ιδιαιτερότητα των ευρωπαϊκών γούστων και των ευρωπαϊκών δρόμων. Ο εξωτερικός και εσωτερικός σχεδιασμός, η σύγχρονη τεχνολογία συνδεσιμότητας, τα αποδοτικά προηγμένα συστήματα μετάδοσης και οι πιο  σύγχρονες καινοτομίες παθητικής, ενεργητικής και ADAS ασφάλειας ενισχύουν ακόμη περισσότερο το  premium προφίλ του SUV της νέας γενιάς Sportage.

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα της Kia («OppositesUnited») βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου Sportage, επηρεάζοντας κάθε πτυχή της εμφάνισης και του χαρακτήρα του. Ο σχεδιασμός του βασίζεται στο θέμα «Bold for Nature» και συνδέεται με τη νέα σχεδιαστική κατεύθυνση της μάρκας. Τα σκίτσα που αποκαλύφθηκαν υποδηλώνουν τη σπορ, έντονη και πρωτοποριακή ταυτότητα του νέου μοντέλου, το οποίο θα διαθέτει πιο συμπαγές και περιπετειώδες προφίλ που υποδηλώνει  υψηλά επίπεδα ευελιξίας και απόδοσης, ιδανικά για ευρωπαϊκούς δρόμους.

Κοιτάζοντας κανείς τα σκίτσα βλέπει τον τολμηρό σχεδιασμό με μια μαύρη γραφική μάσκα με λεπτομερή σχεδιαστικό προσανατολισμό που εκτείνεται στο πλάτος του μπροστινού μέρους. Η ανανεωμένη αποτύπωση της μάσκας Kia σε σχήμα Tiger Nose συνδυάζεται με φώτα LED DRL σε σχήμα μπούμερανγκ (φώτα ημέρας) που ξεχωρίζουν και προβολείς Matrix LED.

Τα σκίτσα εμφανίζουν μια μαύρη οροφή που βοηθά στην περαιτέρω ανάδειξη του σπορ προφίλ του νέου SUV, δίνοντας παράλληλα έμφαση στo σχεδιασμό του δυναμικού C-pillar.

Στο πίσω μέρος, οι δυναμικές και πλατιές γραμμές συναντούν τα λεπτά πίσω φώτα LED που συνοδεύονται από το νέο λογότυπο της μάρκας. Επιπλέον, ο σχεδιασμός του μαύρου πίσω προφυλακτήρα τονίζει ακόμα περισσότερο τον σπορ, νεανικό χαρακτήρα της 5ης γενιάς Sportage.

Η πρώτη παρουσίαση του ευρωπαϊκού Sportage θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής διαδικτυακής εκδήλωσης  που θα  λάβει μέρος την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου στα ψηφιακά κανάλια της Kia στις 12μμ. κατά τη διάρκεια της οποίας οι θεατές θα μπορούν να μάθουν περισσότερα για το πρώτο SUV της μάρκας ειδικά για την Ευρωπαϊκή αγορά, του οποίου οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στα τέλη του έτους.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Kia