Κινεζικές εταιρίες επενδύουν στην αυτόνομη οδήγηση

Κινεζικές εταιρίες επενδύουν στην αυτόνομη οδήγηση

Τεχνολογία που θα ωφελήσει τις Volvo & Polestar

Η Volvo ανακοίνωσε ότι, η Zenseact, η θυγατρική της εταιρεία που αναπτύσσει λογισμικό αυτόνομης οδήγησης (AD), έλαβε στρατηγική επένδυση (οι οικονομικοί όροι δεν έχουν ανακοινωθεί) από την ECARX, κινέζικη εταιρεία που παρέχει προηγμένη τεχνολογία διασύνδεσης αυτοκινήτων.

Η ECARX θα αποκτήσει μερίδιο 15% στη Zenseact, πραγματοποιώντας στρατηγική επένδυση για την ανάπτυξη κορυφαίων τεχνολογιών ασφαλείας και ασφαλούς αυτόνομης οδήγησης (AD) που υλοποιεί η δεύτερη. Με βάση την παγκόσμια πλατφόρμα λογισμικού της Zenseact, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν επίσης να συνεργαστούν στην αυτόνομη οδήγηση για την κινεζική αγορά.

Zenseact

Η στρατηγική επένδυση και η σχεδιαζόμενη συνεργασία με την ECARX ενισχύει την παρουσία της Zenseact στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου, επιτρέποντάς της να επιταχύνει την εφαρμογή της τεχνολογίας στις μάρκες του γκρουπ Geely, αλλά και σε άλλες εταιρείες. Η πρώτη παράδοση της Zenseact θα αφορά τεχνολογία για την επόμενη γενιά αυτοκινήτων Volvo και Polestar, όπως χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας και μία λειτουργία αυτόνομης οδήγησης χωρίς επιτήρηση για αυτοκινητόδρομους.

Η στρατηγική επένδυση επιτρέπει στη Zenseact να κεφαλαιοποιήσει την επιταχυνόμενη ζήτηση για συστήματα αυτόνομης οδήγησης που παρατηρείται στην Κίνα. Η εταιρία συνεργάζεται επίσης με τη Luminar, η οποία έχει αναπτύξει την τεχνολογία LiDAR, για να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση αυτόνομης οδήγησης στην αγορά.

Νίκος Τσάδαρης