Ανακαλύψτε το νέο Kia Ceed

Ανακαλύψτε το νέο Kia Ceed

Σύγχρονη τεχνολογία και πλήρη γκάμα κινητήρων

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2021 αναμένεται να κυκλοφορήσει η 3η γενιά του Kia Ceed.

Βασισμένο στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, το νέο Ceed διακρίνεται για το πλήρως επανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος που διαθέτει το νέο λογότυπο της Kia, ένα απλοποιημένο γραφικό του ονόματος της εταιρείας που αντικατοπτρίζει το motto «movement that inspires».

Η μάσκα με τη μορφή «tiger nose», αναβαθμίζεται με μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα με σατέν χρώμιο πάνω και κάτω, ενώ στα πλάγια, δύο μεγάλες πλευρικές εισαγωγές αέρα συμπληρώνουν τον μπροστινό προφυλακτήρα δημιουργώντας πιο σπορ εμφάνιση.

Στο πίσω μέρος, η επιφάνεια μεταξύ των συνδυαστικών λαμπτήρων LED έχει εξομαλυνθεί για να φιλοξενήσει το καινούργιο σήμα. Νέοι full LED προβολείς διατίθενται στο νέο Ceed με φώτα πορείας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τρεις μονάδες σε σχήμα βέλους περιβάλλουν ένα ενσωματωμένο φως ομίχλης LED και μονάδες υψηλής / χαμηλής δέσμης. Αυτά τα φώτα πορείας κατά τη διάρκεια της ημέρας (DLR) λειτουργούν επίσης ως φλάς. Η 5θυρη έκδοση GT-Line αποκτά νέους σχεδιασμένους συνδυασμούς λαμπτήρων LED αποτελούμενους από 48 κυψελωτές μονάδες που περιβάλλονται από κόκκινο πλαίσιο και τοποθετούνται σε πέντε σειρές, καλυμμένες με βαμμένο γυαλί. Οι λυχνίες LED σε ορισμένες σειρές ανάβουν διαδοχικά όταν ο οδηγός χρησιμοποιεί τα φλάς.
Η πλάγια όψη χαρακτηρίζεται από τα νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου (έξη εκδόσεις) που είναι τώρα διαθέσιμα. Ζάντες 16 ιντσών από φινιρισμένα κράματα για βασικά μοντέλα και γυαλιστερές μαύρες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών διαθέσιμες αποκλειστικά στην έκδοση GT-Line καθώς και σπορ ζάντες 18 ιντσών με κόκκινες πινελιές για GT εκδόσεις.
Το Ceed διατίθεται σε μια παλέτα 13 χρωμάτων αμαξώματος, τέσσερα από τα οποία είναι νέα , συμπεριλαμβανομένων των Machined Bronze, Lemon Splash, Yucca Steel Grey και Experience Green.

Εσωτερικό

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η κομψή διακόσμηση, τα εκλεπτυσμένα χρώματα, τα υλικά αφής και μια διάταξη σχεδιασμένη για να διευκολύνει όλους τους επιβάτες.

Τα καθίσματα διατίθενται σε εννέα χρώματα, τέσσερα από τα οποία είναι νέα ενώ στις επιλογές περιλαμβάνονται τα δερμάτινα καθίσματα από μαύρο σουέτ με ραφές σε αντίθεση με γκρι στο GT line και κόκκινη υπογραφή GT.
Το εσωτερικό του Ceed συνδυάζει μοντέρνο στιλ με όμορφη εμφάνιση, λειτουργικότητα και σύγχρονη τεχνολογία. Μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών συνδυάζεται με μια άλλη οθόνη 10,25 ιντσών για περαιτέρω βελτίωση της αλληλεπίδρασης του οδηγού με το όχημα. Κάθε σημείο του εσωτερικού διάκοσμου έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη χρηστικότητα, όπως ο ηλεκτρονικός διακόπτης χειρόφρενου και άλλα χαρακτηριστικά που βασίζονται στην αρχή «εύκολο στη χρήση, εύκολο στην προβολή» που αποτελεί τη βάση του σχεδιασμού μέσα στην καμπίνα.

Τεχνολογίες - Συνδεσιμότητα

Το κλείδωμα της πόρτας του νέου Ceed ελέγχεται μέσω ενός έξυπνου κλειδιού και ο κινητήρας ξεκινά ή σταματά με το πάτημα ενός κουμπιού. Δύο προφίλ οδήγησης μπορούν να προγραμματιστούν στο κάθισμα του οδηγού ώστε να διασφαλίζεται πάντα η μέγιστη ευκολία και άνεση. Η οθόνη πλοήγησης συνδυάζεται με ένα σύστημα ήχου οκτώ ηχείων JBL Premium με σύνδεση Bluetooth για δημιουργία απρόσκοπτης σύνδεσης μεταξύ ατόμων και συσκευών. Τα θερμαινόμενα και αεριζόμενα μπροστινά καθίσματα και τα θερμαινόμενα πίσω καθίσματα προσφέρουν άνεση, ενώ ο αυτόματος διζωνικός κλιματισμός υψηλής τεχνολογίας κρατά την καμπίνα δροσερή στις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Η συνδεσιμότητα στο αναβαθμισμένο Ceed είναι κάτι παραπάνω από απλώς τηλεματική. Ο οδηγός έρχεται σε επαφή με μια πλήρως ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών με βελτιωμένα γραφικά, μια επιλογή χαλαρωτικών χρωμάτων και τέσσερα θέματα για την προσαρμογή του ταμπλό οργάνων, συμπεριλαμβανομένου ενός που αλλάζει ανάλογα με τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες και την ώρα της ημέρας.

Η οθόνη οργάνων που βρίσκεται στην άκρη είναι μια κεντρική οθόνη 10,25 ιντσών χωρίς πλαίσιο με δυνατότητες σύνδεσης ψυχαγωγίας, πλοήγησης και τηλεματικής.

Το 3ης γενιάς Ceed διαθέτει νέο λογισμικό που επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται εξ αποστάσεως με το αυτοκίνητό τους μέσω της εφαρμογής smartphone Kia Connect και να χρησιμοποιούν διάφορες ενσωματωμένες λειτουργίες για τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης και της επικοινωνίας με το αυτοκίνητο. Οι νέες δυνατότητες συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν βελτιωμένη λειτουργικότητα για αναζήτηση Bluetooth μέσω αναγνώρισης φωνής, σύνδεση ημερολογίου, πλοήγηση και ειδική λειτουργία για παρακολούθηση της θέσης του οχήματος. Μια νέα δυνατότητα «Μεταφορά προφίλ χρήστη» επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των προτιμήσεών τους στο Kia Connect μέσω του cloud και να μεταφέρουν ρυθμίσεις από το ένα όχημα στο άλλο. Αυτό έχει σχεδιαστεί για πελάτες που αλλάζουν συχνά αυτοκίνητα τα οποία είναι εξοπλισμένα με Kia Connect, όπως οδηγοί στόλου που χρησιμοποιούν εταιρικά αυτοκίνητα ή οικογένειες με περισσότερα από ένα οχήματα. Οι επιβαίνοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Android Auto και το AppleCarPlay συνδέοντας ασύρματα το smartphone τους στην οθόνη ήχου οκτώ ιντσών για να προβάλουν την οθόνη του τηλεφώνου τους για βελτιωμένη εμπειρία και απόλαυση. Για να διατηρηθεί η συνδεσιμότητα εν κινήσει, οι πίσω επιβάτες διαθέτουν μια θύρα φόρτισης USB στην κεντρική κονσόλα.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού

Η ανανεωμένη γκάμα Ceed είναι πιο ασφαλής χάρη στο βελτιωμένο πακέτο συστημάτων υποστήριξης οδηγού (ADAS).

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας έχουν βελτιωθεί, όπως η προειδοποίηση τυφλού σημείου, η οποία αντικαθίσταται από μια ενεργή τεχνολογία αποφυγής κινδύνου. Κατά τη λειτουργία του φλάς για αλλαγή λωρίδων, εάν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με ένα πίσω όχημα, το νέο Blind-spot Collision-Hindance Assist (BCA) παρέχει μια προειδοποίηση. Μετά την προειδοποίηση, εάν αυξηθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης, το BCA ελέγχει ενεργά το όχημα για να αποφύγει τη σύγκρουση.

Το Driver Attention Warning (DAW +) έχει αναβαθμιστεί ούτως ώστε, η τεχνολογία προειδοποίησης αναχώρησης οχήματος να δίνει οπτική ειδοποίηση στον οδηγό ότι, το μπροστινό όχημα ξεκινάει, όπως στα φανάρια ή σε κίνηση.
Άλλες τεχνολογίες του ADAS που εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες στο νέο Ceed περιλαμβάνουν: αποφυγή εμπρόσθιας σύγκρουσης (FCA), η οποία ανιχνεύει όχι μόνο αυτοκίνητα και πεζούς αλλά και ποδηλάτες. Lane Keep Assist: Υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, Intelligent Speed Limit Warning: Έξυπνη προειδοποίηση ορίου ταχύτητας Manual Speed Limit Assist: Χειροκίνητη υποβοήθηση ορίου ταχύτητας και High Beam Assist : υποβοήθηση χρήσης προβολέων.

Οι τεχνολογίες ADAS που παρέχουν ευκολία στον οδηγό έχουν επίσης βελτιωθεί. Το Lane Follow Assist (LFA) μπορεί πλέον να ενεργοποιηθεί ανεξάρτητα από το Smart Cruise Control (SCC), το οποίο επιτρέπει στην Kia να προσφέρει LFA και σε χειροκίνητες εκδόσεις. Σε προηγούμενα μοντέλα, το πάτημα του πεντάλ φρένου απενεργοποιούσε το SCC, και κατά συνέπεια και το LFA. Με αυτή τη νέα προσθήκη , το LFA μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο συχνά και σε διάφορες καταστάσεις οδήγησης όπου ενδέχεται να μην απαιτείται έλεγχος ταχύτητας.

Οι ελιγμοί στάθμευσης βελτιώνονται επίσης με την προσθήκη του Rear-View Monitor (RVM) με διακόπτη για την ενεργοποίηση της πίσω κάμερας. Κατά την αναστροφή σε χώρο στάθμευσης, το RVM εμφανίζει μια εικόνα του χώρου για να βοηθήσει με τη στάθμευση. Αυτό έχει εξελιχθεί τώρα για να παρέχει μια πρόσθετη προβολή μέσω της κάμερας 1,0 mega-pixel σε περίπτωση που χρειαστεί να σύρετε ένα τρέιλερ με το Ceed. Επιπλέον, το RVM διαθέτει τώρα έναν διακόπτη που μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά την οδήγηση για να επιτρέψει στον οδηγό να δει, μέσω της κάμερας, τι μπορεί να πλησιάζει από πίσω. Μετά τη στάθμευση του οχήματος, το σύστημα Safe Exit Warning (SEW) μπορεί να προειδοποιήσει τους χρήστες εάν ένα όχημα που πλησιάζει ανιχνεύεται από την ανοιχτή πόρτα.

Η προειδοποίηση για την πίσω διασταύρωση έχει επίσης αναβαθμιστεί σε υποστηρικτική τεχνολογία. Η οπίσθια υποβοήθηση αποφυγής σύγκρουσης (RCCA) θα ενεργοποιηθεί όταν το σύστημα ανιχνεύσει ότι υπάρχει κίνδυνος με ένα επερχόμενο όχημα προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά και να προειδοποιήσει. Μετά την προειδοποίηση, εάν συνεχιστεί ο κίνδυνος, το RCCA βοηθά αυτόματα στο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης για να αποτρέψει τον κίνδυνο.

Κινητήρες – Κιβώτια

Η νέα γκάμα Ceed προσφέρει ολοκληρωμένη γκάμα κινητήρων βενζίνης 1,5 λίτρων και ντίζελ 1,6 λίτρων με την τεχνολογία Smartstream (ενσωματώνει την τεχνολογία κινητήρα συνεχούς μεταβαλλόμενης βύθισης βαλβίδων - CVVD για βελτιστοποίηση της απόδοσης καυσίμου), καθώς και υβριδικών κινητήρων (MHEV), με ιπποδύναμη που κυμαίνεται από 100 έως 136 ίππους.

Ο νέος κινητήρας T-GDi 1,5 λίτρων παράγεται στο εργοστάσιο της Kia στη Σλοβακία. Αυτός αντικαθιστά τον προηγούμενο 1,4 λίτρων T-GDi, συνδυάζεται είτε με 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7DCT) είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο (6MT) και παρέχει ιπποδύναμη 160 ίππων, ενώ προσφέρει μειωμένες εκπομπές ρύπων. Ο νέος κινητήρας 1.5T διατίθεται επίσης ως MHEV, ενώ ο diesel 1.6 με 136 ίππους, διατίθεται μόνο ως 48V υβριδικός που μπορεί να συνδυαστεί είτε με το «έξυπνο» χειροκίνητο κιβώτιο (iMT) είτε με 7DCT κιβώτιο.

Οι τελευταίες αναβαθμίσεις στο Ceed εισάγουν επίσης την τεχνολογία MHEV και DCT στον βενζινοκινητήρα 1.0 turbo για πρώτη φορά, παρέχοντας έτσι στους πελάτες τη δυνατότητα περαιτέρω μείωσης των εκπομπών ρύπων του κινητήρα. Το σύστημα iMT «clutch-by-wire» συμβάλλει στη βελτιωμένη απόδοση καυσίμου του συστήματος MHEV και στη μείωση των εκπομπών CO2, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση του οδηγού ενός συμβατικού χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων.

Το νέο Ceed θα παράγεται στο ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής της Kia στη Zilina της Σλοβακίας και θα διατίθεται σε όλη την Ευρώπη το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Kia
Παρακαλούμε περιμένετε ...