Η μοναδικότητα της Multitone Roof του νέου Mini

Η μοναδικότητα της Multitone Roof του νέου Mini

Η εξατομίκευση της εμφάνισης του σύγχρονου Mini φτάνει τώρα σε μία εντελώς νέα διάσταση

Με την χρωματικά νέα οροφή «Multitone Roof», η εξατομίκευση της εμφάνισης του σύγχρονου Mini φτάνει πλέον σε μία εντελώς νέα διάσταση.

Για πρώτη φορά, μία καινοτόμα διαδικασία βαφής wet-on-wet χρησιμοποιείται στο εργοστάσιο της Οξφόρδης, για τη δημιουργία μιας τρίχρωμης οροφής.

Το πρώτο μοντέλο που υιοθετεί αυτή την καινοτόμα σχεδίαση της οροφής είναι το Cooper SE. Για πρώτη φορά, η Multitone Roof προσφέρθηκε ως τμήμα του Electric Collection για το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, που παρουσιάστηκε μαζί με την παγκόσμια πρεμιέρα της τελευταίας, νέας έκδοσης των μικρών μοντέλων της. Εν τω μεταξύ, η Multitone Roof, που είναι μοναδική σε όλο τον κόσμο στο χώρο της μαζικής παραγωγής αυτοκινήτων διατίθεται προαιρετικά για τα πολυτελή μικρά 3θυρα και 5θυρα Mini και για το Clubman.

Το εντυπωσιακό οπτικό στοιχείο της νέας σχεδίασης είναι η διαβάθμιση μεταξύ των τριών αποχρώσεων  που έχουν επιλεγεί για την Multitone Roof. Το εμπρός τμήμα της οροφής είναι βαμμένο σε σκούρο San Marino Blue που σταδιακά μεταβαίνει στην πιο ανοιχτή απόχρωση του Pearly Aqua, και στο πίσω τμήμα γίνεται Jet Black. Το αισθητικό αποτέλεσμα που δημιουργείται από αυτή τη χρωματική διαβάθμιση αναγνωρίζεται και σε συνδυασμό με την προαιρετική, πανοραμική κρυστάλλινη οροφή καθώς και με τις προαιρετικές ράγες οροφής. Ο χρωματικός συνδυασμός της Multitone Roof δημιουργεί αρμονικό συνδυασμό με όλα σχεδόν τα φινιρίσματα αμαξώματος που διατίθενται στα παραπάνω μοντέλα. Κατά συνέπεια διατίθεται σε συνδυασμό με όλα τα εξωτερικά χρώματα με εξαίρεση τις μεταλλικές εκδόσεις Chili Red uni και British Racing Green καθώς και τη μεταλλική Indian Summer Red που διατίθεται για το Clubman.

Επίσης, ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου, αντίθετα φινιρίσματα σε λευκό μαύρο και ασημί προσφέρονται ως προαιρετικός, εργοστασιακός εξοπλισμός. Μία κόκκινη οροφή διατίθεται επίσης για τα ίδια μοντέλα. Επιπλέον, η σειρά γνήσιων αξεσουάρ της μάρκας περιλαμβάνει διάκοσμο οροφής σε διάφορα σχέδια (από το μοτίβο της βρετανικής σημαίας Union Jack μέχρι το σχέδιο της καρό σημαίας) για εκ των υστέρων τοποθέτηση.

Η επέκταση της γκάμας κοντράστ φινιρισμάτων για να συμπεριλάβει και αυτά της Multitone Roof έγινε πραγματικότητα χάρη σε μία νέα τεχνική βαφής στο εργοστάσιο της Οξφόρδης. Εκεί, η ανοιχτή απόχρωση Pearly Aqua απλώνεται πρώτα στην οροφή των αντίστοιχα διαμορφωμένων οχημάτων. Σε επόμενα βήματα η San Marino Blue εφαρμόζεται στο εμπρός τμήμα της οροφής και η Jet Black πίσω, δημιουργώντας τη ρέουσα χρωματική διαβάθμιση της Multitone Roof.

Η καινοτόμα διαδικασία βαφής ενσωματώνεται πλήρως στην αυτοματοποιημένη διαδικασία παραγωγής του εργοστασίου, αλλά παρ’ όλα αυτά, ενδεχόμενες μικρές αποκλίσεις στο χρωματικό μοτίβο οφείλονται στις μεταβαλλόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Μini