Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα διαθέτει η Opel στην Ευρώπη από το 2028 και έπειτα

Μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα διαθέτει η Opel στην Ευρώπη από το 2028 και έπειτα

Το ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της εταιρείας

Τα οχήματα που κατασκευάζει η αυτοκινητοβιομηχανία Opel για την Ευρώπη θα είναι 100% ηλεκτροκίνητα μέχρι το 2028, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της εταιρείας Μίχαελ Λοχσέλερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η ημερομηνία που ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία, η οποία είναι μέλος του ομίλου Stellantis (PSA-Fiat-Chrysler), είναι από τις πιο φιλόδοξες μέχρι σήμερα. Από τους ανταγωνιστές της, ο όμιλος Volkswagen ελπίζει ότι μέχρι το 2030 το 60% των πωλήσεών του στην Ευρώπη και το 50% συνολικά σε όλον τον κόσμο θα αφορά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Audi θα σταματήσει να παράγει αυτοκίνητα εξοπλισμένα με παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το 2033.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, πρόσφατα η Jaguar ανακοίνωσε ότι τα αυτοκίνητά της θα είναι 100% ηλεκτροκίνητα μέχρι το 2025. Οι Ford και Volvo στοχεύουν να αποσύρουν τους βενζινοκινητήρες και τους ντιζελοκινητήρες από την Ευρώπη μέχρι το 2030.

Ο Λοχσέλερ είπε επίσης ότι η Opel ελπίζει να προσφέρει μόνο ηλεκτροκίνητα οχήματα στην Κίνα, όπου όμως οι πωλήσεις του ομίλου Stellantis μέχρι στιγμής είναι πολύ χαμηλές. Η εταιρεία θα ρίξει εξάλλου στην αγορά, γύρω στα μέσα της δεκαετίας, μια νέα, ηλεκτροκίνητη εκδοχή του σπορ αυτοκινήτου Manta που είχε λανσάρει τη δεκαετία του 1970