Ανακαλούνται 1.156 Toyota Corolla, C-HR και Auris

Ανακαλούνται 1.156 Toyota Corolla, C-HR και Auris

Έλεγχος Αντλίας Καυσίμου Υψηλής Πίεσης

Με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, ενημερώνει ότι η εταιρεία Toyota Ελλάς A.B.E.E. εκτελεί πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου σε μοντέλα Corolla, C-HR και Auris.

Ο έλεγχος αφορά σε 1.156 οχήματα παραγωγής από τον Νοέμβριο 2017 έως τον Απρίλιο 2021 και για συμβατικούς κινητήρες βενζίνης.

Στα εμπλεκόμενα οχήματα, το εσωτερικό της αντλίας καυσίμου υψηλής πίεσης ενδέχεται να υποστεί φθορές με την πάροδο του χρόνου κατά τη διάρκεια λειτουργίας της αντλίας, λόγω μη επαρκούς αντοχής των τμημάτων της στην πίεση του καυσίμου. Εάν αυτό συμβεί, ενδέχεται να προκληθούν ρωγμές, λόγω της τάσης που συσσωρεύεται στο τμήμα της αντλίας που έχει συγκολληθεί, οι οποίες θα μπορούσαν να επιτρέψουν διαρροή του καυσίμου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει ο σχετικός έλεγχος της αντλίας καυσίμου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Toyota Ελλάς - Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).