Χρήσιμες συμβουλές συντήρησης του αυτοκινήτου σας

Χρήσιμες συμβουλές συντήρησης του αυτοκινήτου σας

Η τακτική και επιμελής συντήρηση του αυτοκινήτου είναι εξαιρετικά σημαντική

Η τακτική και επιμελής συντήρηση του αυτοκινήτου είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς από αυτήν εξαρτάται η μακροβιότητά του, αλλά και η αποφυγή μεγάλων κοστών από βλάβες.

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς γι αυτό; Μπορούμε απλά να ακολουθήσουμε τις συμβουλές που μας δίνει ο κος Μπούμπαλης εκπρόσωπος-ιδιοκτήτης από το συνεργείο Renault, Citroen, Peugeot, Van Auto:

  • Σε περίπτωση που ακούτε κάποιον παράξενο θόρυβο, επισκεφθείτε άμεσα ένα συνεργείο, ώστε να γίνει έλεγχος και να επιδιορθωθούν τα ίσως μικρά προβλήματα
  • Τα service πρέπει να γίνονται πάντοτε στην ώρα τους, καθώς με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής του αυτοκινήτου σας. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται η αλλαγή λαδιών, η αντικατάσταση φίλτρων και η συμπλήρωση των υγρών που χρειάζεται ο κινητήρας.
  • Τα ελαστικά του αυτοκινήτου θα πρέπει να είναι πάντα φουσκωμένα με την πίεση που ορίζει ο κατασκευαστής. Είναι πολύ σημαντικό καθώς η σωστή πίεση δεν επιβαρύνει τα φρένα, βελτιώνει την κατανάλωση καυσίμου, το κράτημα του αυτοκινήτου και την ασφάλεια των επιβατών.
  • Ο κινητήρας πρέπει να «ζεσταίνεται». Πριν ξεκινήσετε, δώστε λίγο χρόνο στον κινητήρα να ζεσταθεί για να έρθει το λάδι στη σωστή θερμοκρασία, καθώς ο κρύος κινητήρας τον ζορίζει.
  • Τα απότομα φρεναρίσματα, οι βίαιες εκκινήσεις και γενικότερα η επιθετική οδήγηση επιβαρύνουν πολύ τη λειτουργία του αυτοκινήτου και μειώνουν τη διάρκεια ζωής του. Οδηγήστε έχοντας επίγνωση των δυνατοτήτων του δικού σας αυτοκινήτου.
  • Διαβάστε καλά το manual του αυτοκινήτου σας. Οι προηγούμενες οδηγίες εφαρμόζονται σε όλες τις μάρκες και τα μοντέλα αυτοκινήτων. Το κάθε αυτοκίνητο όμως έχει δικές του απαιτήσεις, γι αυτό συνοδεύεται από το δικό του εγχειρίδιο συντήρησης. Διαβάστε το για να καταλάβετε το όχημά σας και να γνωρίζετε τα βασικά πράγματα, όπως τι πίεση πρέπει να έχουν τα ελαστικά, τις προδιαγραφές του λιπαντικό κ.α. Σε κάθε περίπτωση συμβουλευτείτε ένα εξειδικευμένο συνεργείο αυτοκινήτων.
  • Η καθαριότητα του αυτοκινήτου είναι επίσης πολύ σημαντική. Ο καθαρισμός του εσωτερικού του αυτοκινήτου εξουδετερώνει τα επιβλαβή βακτήρια που συσσωρεύονται στις επιφάνειες, όπως το τιμόνι, την ταπετσαρία, το χειρόφρενο κλπ, ενώ ο καθαρισμός του αυτοκινήτου εξωτερικά από τις κουτσουλιές, τη σκόνη και τα άλατα που μένουν στις λαμαρίνες, αποτρέπει το ξεθώριασμα του χρώματος και τα στίγματα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.sinergio-van.gr