«Γκαζώνει» η Ford για την εξέλιξη των μπαταριών

«Γκαζώνει» η Ford για την εξέλιξη των μπαταριών

Ανακοίνωσε την ίδρυση ενός νέου παγκόσμιου κέντρου αριστείας

Η Ford ανακοίνωσε την ίδρυση ενός νέου, παγκόσμιου κέντρου αριστείας με την ονομασία Ford Ion Park με στόχο την επιτάχυνση της έρευνας και εξέλιξης στον τομέα των μπαταριών. Η εταιρεία θα αξιοποιήσει τεχνογνωσία σχεδόν δύο δεκαετιών έχοντας στο πλευρό της διεπιστημονική ομάδα 150 ειδικών για την εξέλιξη μπαταριών, την έρευνα, την κατασκευή, τον σχεδιασμό, την προμήθεια, την ποιότητα και τη χρηματοδότηση τους, που θα βοηθήσει τη Ford στην ταχύτερη ανάπτυξη και κατασκευή κυψελών και συστοιχιών μπαταριών.

Η ομάδα του Ford Ion Park διερευνά επίσης καλύτερες ευκαιρίες ενσωμάτωσης και καινοτομίας σε όλους τις πτυχές της αξιακής αλυσίδας, από την εξόρυξη των πρώτων υλών μέχρι την ανακύκλωση των μπαταριών.

Η ομάδα του ερευνητικού κέντρου έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες της, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ. Επιπλέον, ένα συνεργατικό εργαστήριο στο νοτιοανατολικό Μίσιγκαν που θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη, δοκιμή και κατασκευή κυψελών και συστοιχιών μπαταριών για οχήματα, θα ανοίξει στα τέλη της επόμενης χρονιάς ύστερα από επένδυση ύψους 185 εκατ. δολαρίων.

Αυτό το κορυφαίων προδιαγραφών εργαστήριο επιφάνειας 18.580 τ.μ. θα περιλαμβάνει εξοπλισμό για τη σχεδίαση και κατασκευή ηλεκτροδίων, κυψελών και συστοιχιών και θα χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία για την πιλοτική δοκιμή νέων τεχνικών παραγωγής που θα επιτρέψουν στη Ford να επεκτείνει γρήγορα επαναστατικά σχέδια κυψελών μπαταριών με πρωτοποριακά υλικά.