Η μία και μοναδική Rolls-Royce που παρήγγειλε Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος

Η μία και μοναδική Rolls-Royce που παρήγγειλε Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος

Η εντυπωσιακή Phantom έχει συνεργασία με την Hermes και εμπνέεται από τον κόσμο των ιδιωτικών τζετ

Η Rolls-Royce καταφέρνει με έναν μαγικό τρόπο να ξεπερνά κάθε φορά τον εαυτό της, χαρίζοντάς μας special edition δημιουργίες που αφήνουν τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό.

Κάτι που έκανε ξανά με την Phantom Oribe, μια αγαστή συνεργασία της Rolls-Royce με την παριζιάνικη Hermes.

Την παραγγελία έκανε ο γνωστός ιάπωνας κροίσος Yusaku Maezawa, τον οποίο περιγράφει η Rolls-Royce ως «επιχειρηματία, συλλέκτη τέχνης και λάτρη των supercars».

Ο Maezawa ήθελε ένα «τζετ στεριάς», όπως το έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter, για να συνοδεύσει το ολοκαίνουριο ιδιωτικό αεροσκάφος που παρήγγειλε.

Το όνομα της Phantom (Oribe) έλκει το όνομά της από την παραδοσιακή ιαπωνική κεραμοποιία του 16ου αιώνα, που έχει ο Maezawa στη συλλογή του. Η Rolls-Royce πέρασε μήνες για να δημιουργήσει το πανέμορφο πράσινο χρώμα του εξωτερικού, με το οποίο θα βαφτεί και το τζετ.

Όπως και με κάθε Rolls-Royce βέβαια, η πραγματική μαγεία αρχίζει όταν ανοίξεις τις πόρτες. Στο εσωτερικό όλα φωνάζουν Hermes.

Ο γενικός διευθυντής της Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös, αποκάλεσε την Oribe «δημιουργικά προκλητική και τεχνικά απαιτητική».

Όσο για το κόστος της bespoke δημιουργίας, δεν πρόκειται προφανώς να το μάθουμε ποτέ. Με δεδομένο πάντως ότι η στάνταρ Phantom EWB ξεκινά από τα 550.000 δολάρια, μιλάμε σίγουρα για πάνω από 1 εκατομμύριο…