Πιο κομψό, γρήγορο και οικονομικό το ανανεωμένο Mazda CX-30

Πιο κομψό, γρήγορο και οικονομικό το ανανεωμένο Mazda CX-30

Μεγαλύτερη ισχύς, μειωμένη κατανάλωση & ρύποι, σε τιμή από 24,796€

Το CX-30 είναι το δεύτερο μοντέλο στη γκάμα της Mazda που υιοθετεί εξολοκλήρου την αρχιτεκτονική εξέλιξη Skyactiv-Vehicle και τη σχεδιαστική φιλοσοφία Kodo –Soulin Motion.

Το compact SUV (που καθιέρωσε την Mazda σε αυτή την κατηγορία), με 4.395 χλστ. μήκος, 1.795 χλστ. πλάτος, 1.540 χλστ. ύψος και 2.655 χλστ. μεταξόνιο, ικανοποιεί τις απαιτήσεις των πελατών που επιθυμούν να συνδυάσουν περιορισμένες διαστάσεις, με την ευρυχωρία και την πρακτικότητα.

Το CX-30 ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις της σχεδιαστικής έκφρασης Kodo design. Διαθέτει περισσότερους χώρους και κομψό στιλ μέσω της αυστηρότητας μιας μινιμαλιστικής, λιγότερο κραυγαλέας αισθητικής, εμπνευσμένης από τις αγνές παραδόσεις της ιαπωνικής τέχνης.

Το ανθρωποκεντρικό εσωτερικό διαθέτει ευρύχωρη καμπίνα και άνετη θέση οδήγησης. Οι νέες τεχνολογίες όπως το ηχοσύστημα Mazda Harmonic Accustics των 8 ηχείων ή το Bosepremium των 12 ηχείων, έχουν ενσωματωθεί προσεκτικά με τα υψηλής ποιότητας υλικά ώστε για να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα υψηλής ποιότητας για τους επιβάτες.

Το compact SUV ενσωματώνει όλες τις τελευταίες εξελίξεις της νέας γενιάς των μοντέλων της μάρκας που βασίζονται στη σχεδιαστική αρχιτεκτονική Skyactiv-Vehicle, μειώνει το φαινόμενο NVH (κραδασμοί, τριγμοί, θόρυβοι), και εξασφαλίζει ότι, οι ήχοι μένουν έξω από την καμπίνα επιβατών.

Σε συνδυασμό με τις σύγχρονες τεχνολογίες όπως το σύστημα 4κίνησης i-Activ all-wheel-drive (AWD) που λειτουργεί σε συνδυασμό με το G-Vectoring Control (GVC) και το GVC Plus για τον έλεγχο της κατανομής ροπής μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών, επιτυγχάνεται ομοιόμορφη οδική συμπεριφορά και η εμπειρία οδήγησης του Jinba Ittai, όταν δηλαδή οδηγός και αυτοκίνητο λειτουργούν ως ένα.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τους τελευταίους βενζινοκινητήρες e-Skyactiv G, μεταξύ αυτών και τον e-Skyactiv X, με την επαναστατική τεχνολογία αυτανάφλεξης με συμπίεση και μπουζί (Spark Plug Controlled Compression Ignition/SPCCI). Η τεχνολογία αυτή υιοθετεί μέθοδο καύσης που συνδυάζει τις επιδόσεις ενός πολύστροφου κινητήρα βενζίνης με την απόκριση ενός κινητήρα diesel. Μία αναβαθμισμένη έκδοση του βενζινοκινητήρα e-Skyactiv X SPCCI (Spark Controlled Compression Ignition) διατίθεται τώρα στο CX-30 του 2021.

Οι επιδόσεις του αναβαθμισμένου e-Skyactiv X εμφανίζονται βελτιωμένες χάρη στην αυξημένη κατά 6 ίππους ισχύ του και κατά 16 Nm ροπή του. Η ροπή και η απόδοση έχουν βελτιωθεί σχεδόν σε όλες τις περιοχές λειτουργίας του κινητήρα και η ροπή γίνεται αισθητή κατά την επιτάχυνση από χαμηλές στροφές. Το CX-30 e-Skyactiv X αποδίδει τώρα 186 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 240 Nm στις 4.000 σ.α.λ..

Τέλος, το μοντέλο διαθέτει την σειρά συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας i-Activsense, που περιλαμβάνει σύστημα παρακολούθησης οδηγού και εξασφαλίζει στους επιβάτες ασφαλείς μετακινήσεις. Μάλιστα, έχει 5 αστέρια στην αξιολόγηση του EuroNCAP, όντας το μοναδικό αυτοκίνητο που έλαβε βαθμολογία 99% στην κατηγορία προστασίας των ενηλίκων επιβατών.

Η τιμή εκκίνησης για το ανανεωμένο Mazda CX-30 ορίζεται στις 24,796€, με πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Mazda
Παρακαλούμε περιμένετε ...