Aygo X Prologue: Το όραμα της Toyota για την κατηγορία Α

Aygo X Prologue: Το όραμα της Toyota για την κατηγορία Α

Κινείται… ακίνητο

Κοντά στη Νίκαια, στη Γαλλική Κυανή Ακτή, βρίσκεται το ED2, το στούντιο Ευρωπαϊκής Σχεδίασης της Toyota, στο οποίο η μάρκα ανέθεσε την αποστολή να υλοποιήσει το Ευρωπαϊκό της όραμα για την μικρότερη κατηγορία (Α) οχημάτων της αγοράς, στην οποία πρωταγωνιστούσε για χρόνια με το Aygo.

Έτσι, με βάση την θέση που κατέχει το style icon του Aygo στην κατηγορία, το στούντιο ED2 ξεκίνησε να σχεδιάζει ένα αυτοκίνητο ειδικά για τους πελάτες αυτούς, αναθέτοντας σε μία ειδική ομάδα μία συγκεκριμένη αποστολή με ξεκάθαρο μήνυμα. Μέσα από αυτό το εγχείρημα, γεννήθηκε το Aygo X Prologue.

Κινείται …ακίνητο

Το όνομα Aygo ανέκαθεν συμβόλιζε την προσωπική ελευθερία και την κινητικότητα. Με το Augo X Prologue στο όλο μίγμα προστίθεται και μία πικάντικη νότα. Είναι εξίσου διασκεδαστικό διαθέτοντας τώρα περισσότερο νεύρο. Από κάθε γωνία, εκφράζει τον χαρακτήρα του, με μια δυνατή προσωπικότητα και πιο ισχυρή παρουσία. Αυξάνοντας το μέγεθος των τροχών, ο οδηγός απολαμβάνει μια πιο ψηλή θέση οδήγησης για καλύτερη ορατότητα, καθώς και βελτιωμένη απόσταση από το έδαφος για να αντιμετωπίσει αναπάντεχα εμπόδια του δρόμου.

Παρατηρώντας το από μπροστά, πίσω ή το πλάι, το πρωτότυπο ξεχωρίζει για το ανατρεπτικό στυλ του. Η διχρωμία δημιουργεί ένα γραφικό προφίλ που τραβά την προσοχή, δίνοντας έμφαση στην ετοιμότητα του αυτοκινήτου να κινηθεί, ενώ η σφηνοειδής οροφή δίνει μία πιο επιθετική σπορ εικόνα. Την ίδια στιγμή, στο εμπρός τμήμα, τα υψηλής τεχνολογίας φώτα αγκαλιάζουν το καπό για να σχηματίσουν ένα σχήμα που θυμίζει φτερούγα. Χαμηλότερα προς το έδαφος, η μεγάλη μάσκα, τα φώτα ομίχλης και η προστατευτική ποδιά υιοθετούν ένα εξαγωνικό μοτίβο αποδεικνύοντας ότι το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να πάει οπουδήποτε.

Μια πίσω προστατευτική ποδιά στεγάζει μια βάση στήριξης ποδηλάτου, ενώ μία κάμερα για καταγραφή και κοινή χρήση στιγμιότυπων κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής, βρίσκεται ενσωματωμένη στον καθρέφτη της πόρτας. Τέλος, μια ενσωματωμένη σχάρα οροφής τονίζει το προφίλ του οχήματος, δημιουργώντας παράλληλα μία οπτική σύνδεση με τα εξαγωνικά πίσω φώτα που παραπέμπουν στο DNA του Aygo.

Τα χρώματα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο Aygo X Prologue, με την χρήση διχρωμίας και την ενσωμάτωση μιας διακριτικής μπλε μεταλλικής νιφάδας στο μίγμα των χρωμάτων.

Το δύσκολο έργο της δημιουργίας του πρωτότυπου Toyota υπό τις παρούσες συνθήκες ήταν η τέλεια δοκιμασία για τις ευέλικτες διαδικασίες και μεθόδους σχεδιασμού που υιοθετεί το στούντιο ED2. Μαζί ή από απόσταση, η ομάδα σχεδιασμού λειτούργησε απρόσκοπτα - από τα πρώτα σκίτσα στο χαρτί, την ψηφιακή μοντελοποίηση, τις προσομοιώσεις εικονικής πραγματικότητας και τις τρισδιάστατες απεικονίσεις, έως την δημιουργία του τελικού αυτοκινήτου, που είναι σχεδιασμένο στην Ευρώπη, για τους Ευρωπαίους.

Η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου υποστηρίζει ότι, το τελικό αποτέλεσμα αποτελεί μια τολμηρή απόδειξη του πόσες δυνατότητες μπορεί να προσφέρει ένα μικρό αυτοκίνητο. Το μέλλον θα δείξει.

Νίκος Τσάδαρης