Πότε αναμένεται το νέο Ford Transit Custom – Θα περιλαμβάνει και ηλεκτρική έκδοση

Πότε αναμένεται το νέο Ford Transit Custom – Θα περιλαμβάνει και ηλεκτρική έκδοση

Αποτελεί μέρος της πιο διευρυμένης γκάμας του μοντέλου που προσφέρθηκε ποτέ σε Ευρωπαίους πελάτες

Η Ford επιβεβαίωσε ότι, η γκάμα της νέας γενιάς του Transit Custom θα περιλαμβάνει μία ηλεκτρική έκδοση, εκτός από τις plug-in υβριδικές, ήπια υβριδικές και συμβατικές εκδόσεις.

Η νέα γκάμα με την ονομασία Custom (η οποία περιλαμβάνει το Transit Custom σε έκδοση van και το επιβατικό Tourneo Custom) μπαίνει στην παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του 2023, με όλες τις ηλεκτρικές εκδόσεις και των δύο μοντέλων να αποτελούν μέρος της πιο διευρυμένης γκάμας του μοντέλου που προσφέρθηκε ποτέ σε Ευρωπαίους πελάτες.

Η Ford δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι, ολόκληρη η γκάμα των επαγγελματικών οχημάτων της θα είναι ικανή να εξασφαλίζει μηδενικές εκπομπές, με ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά μοντέλα, έως το 2024, με τα δύο τρίτα των πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων της να αναμένονται πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά έως 2030.

Ωστόσο, στην ενδιάμεση περίοδο, η μάρκα κατανοεί ότι, η μετάβαση από τα επαγγελματικά οχήματα με συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης σε εκείνα που τροφοδοτούνται αποκλειστικά από ηλεκτροκινητήρα, δεν θα πραγματοποιηθεί με μιας.

Αυτός είναι κα ο λόγος για τον οποίο μία γκάμα με ήπια υβριδικά και plug-in υβριδικά μοντέλα είναι απαραίτητη τώρα.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Ford