Νέα Ford S-MAX Hybrid και Galaxy Hybrid

Νέα Ford S-MAX Hybrid και Galaxy Hybrid

Υβριδικά με 5θέσιες και 7θέσιες εκδόσεις

Το νέο Ford S-MAX Hybrid με επτά καθίσματα, υβριδικό, αθόρυβο και άνετο, διατίθεται τώρα για παραγγελία. Με την ενσωμάτωση ενός αποδοτικού υβριδικού συστήματος κίνησης (βενζινο-ηλεκτρικό) στο αμάξωμα του S-MAX που δεν περιορίζει το χώρο και την ευελιξία το νέο S MAX Hybrid μειώνει τις εκπομπές CO2 πάνω από 10% (WLTP) συγκριτικά με τον αντίστοιχο κινητήρα ντίζελ EcoBlue.

Ένας συνδυασμός βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, μπαταρίας ιόντων λιθίου 1.1 kWh, ηλεκτροκινητήρα και της τελευταίας γενιάς του power-split κιβωτίου της Ford προσφέρει μία αβίαστη εμπειρία οδήγησης και ιδιοκτησίας που βοηθά στη μείωση των εκπομπών CO2 και αναβαθμίζει το επίπεδο άνεσης. Η ηλεκτρική ισχύς αξιοποιείται έξυπνα είτε για τη μείωση της κατανάλωσης του βενζινοκινητήρα είτε για αθόρυβη, αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση σε μικρές διαδρομές, ανάλογα με το εκάστοτε οδηγικό σενάριο. Η μπαταρία επαναφορτίζεται αυτόματα από τον βενζινοκινητήρα και με τη χρήση της τεχνολογίας αναγεννητικής πέδησης, όταν το όχημα φρενάρει ή κινείται χωρίς γκάζι.

Το κομψό πολυμορφικό όχημα συνδυάζει σπορ εξωτερική εμφάνιση με πρακτικότητα και την ευελιξία ενός οχήματος με δυνατότητα μεταφοράς έως και επτά επιβατών. Ανάλογα με τη διάταξη των καθισμάτων και σε συνδυασμό με το χώρο αποσκευών, το S-MAX Hybrid μπορεί να προσφέρει χωρητικότητα έως 2.200 λίτρα πίσω από την πρώτη σειρά καθισμάτων, ενώ έχει την ικανότητα να ρυμουλκεί από 1.560 έως 1.750 κιλά, ανάλογα με την έκδοση, για την υποστήριξη δραστηριοτήτων ελεύθερου χρόνου.

Η Ford προσφέρει επίσης για πρώτη φορά μία πλήρως υβριδική έκδοση του 7θέσιου Galaxy, που χρησιμοποιεί το ίδιο προηγμένο υβριδικό σύνολο με του S MAX Hybrid για ανταγωνιστική κατανάλωση σε σχέση με ένα ντίζελ μοντέλο και πιο αθόρυβη οδήγηση.

Ηλεκτρική ισχύς χωρίς καλώδια

Το S-MAX Hybrid συνεχίζει να προσφέρει όλους τους χώρους και την ευελιξία των μοντέλων S-MAX σε 5θέσιες και 7θέσιες εκδόσεις, ενσωματώνοντας την μπαταρία ιόντων λιθίου με τις 60 κυψέλες σε μία αδιάβροχη δομή κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών στο πίσω μέρος που απορροφά τις δυνάμεις, οι οποίες αναπτύσσονται σε περίπτωση σύγκρουσης.

Η μπαταρία με χωρητικότητα 1.1 kWh χρησιμοποιεί υγρόψυκτο κύκλωμα ψύξης που επιτρέπει τη συμπαγή διάταξη των κυψελών για καλύτερη αξιοποίηση του διαθέσιμου χώρου. Ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα εξάτμισης με δύο απολήξεις «περιβάλλει» τη μπαταρία ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί χαμηλότερα για λόγους πρακτικότητας. Με αυτή τη διάταξη, το μοντέλο μπορεί να φιλοξενεί φορτία ύψους σχεδόν 1 μ. και πλάτους άνω του 1 μ. ανάμεσα στους θόλους των πίσω τροχών, ενώ ακόμα και με τα όλα τα καθίσματα σε όρθια θέση μπορεί να μεταφέρει αποσκευές με όγκο 285 λίτρων.

Η τεχνολογία αναγεννητικής πέδησης ανακτά το 90% της ενέργειας που συνήθως χάνεται κατά το φρενάρισμα για τη φόρτιση της μπαταρίας. Η ενέργεια τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα που μπορεί να κινήσει τους εμπρός τροχούς από μόνος του για αθόρυβη εκκίνηση από στάση. Ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί επίσης να προσφέρει αμιγή ηλεκτροκίνηση για σύντομες διαδρομές, για μία αθόρυβη και χωρίς ρύπους οδήγηση, κυρίως σε περιβάλλον πόλης. Το υδρόψυκτο σύστημα ψύξης της μπαταρίας καταργεί την ανάγκη για ανεμιστήρα, συμβάλλοντας περαιτέρω στη μείωση του θορύβου μέσα στην καμπίνα. Επιπλέον, ο ηλεκτροκινητήρας συνεργάζεται με τον βενζινοκινητήρα για να πετυχαίνει κατανάλωση από 6,4 λτ/100 χλμ και εκπομπές CO2 από 146-147 γρ/χλμ (WLTP), καθιστώντας το ανταγωνιστική εναλλακτική πρόταση έναντι των κινητήρων ντίζελ EcoBlue της μάρκας.

Η συνολική απόδοση των 190 ίππων της υβριδικής μονάδας εξασφαλίζει επιτάχυνση 0 100 χλμ/ώρα σε 9,8 δευτερόλεπτα, με ομαλή και γραμμική επιτάχυνση, ενώ υποστηρίζεται από μια επανασχεδιασμένη μονάδα ελέγχου της μίζας-γεννήτριας, η οποία αλλάζει ομαλά μεταξύ ηλεκτροκίνησης, υβριδικής λειτουργίας και βενζινοκίνησης.

Το power-split κιβώτιο που εξέλιξε η μάρκα για το υβριδικό μοντέλο περιλαμβάνει επίσης λειτουργία προσομοίωσης αλλαγών σχέσεων που ενισχύει την σπορ οδήγηση. Το σύστημα προσαρμόζει αυτόματα τις στροφές του κινητήρα στην ταχύτητα του αυτοκινήτου, για μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση. Η επιλογή των σχέσεων ελέγχεται από ένα περιστροφικό επιλογέα που περιλαμβάνει ένα πρόσθετο πρόγραμμα μεγιστοποίησης του φρένου του κινητήρα κατά τη ρυμούλκηση ή σε απότομες κατηφόρες, για πιο άνετη οδήγηση και μέγιστη ανάκτηση ενέργειας. Το προηγμένο σύστημα κίνησης προσφέρει επίσης ικανότητα ρυμούλκησης έως 1.750 κιλών για την 5θέσια έκδοση και 1.560 κιλά για την 7θέσια.

Το νέο S-MAX Hybrid διαθέτει διαισθητικές λειτουργίες που βοηθούν τους οδηγούς να παρακολουθούν και να βελτιώνουν την κατανάλωση καυσίμου και ενέργειας χρησιμοποιώντας τις σχετικές διεπαφές μέσω της ψηφιακής οθόνης οργάνων των 10 ιντσών. Το Brake Coach ενθαρρύνει το σταδιακό φρενάρισμα για την «επιστροφή» ακόμα περισσότερης ενέργειας στη μπαταρία, ενώ το EV Coach βοηθά τους οδηγούς να καταλαβαίνουν πότε χρησιμοποιούν ηλεκτρική ή υβριδική ισχύ.

Επιπλέον, οι κάτοχοι του νέου μοντέλου μπορούν να απολαμβάνουν συνδεσιμότητα εν κινήσει μέσω του στάνταρ μόντεμ Pass Connect που παρέχει WiFi σε έως 10 συσκευές 5 και επιτρέπει στους οδηγούς να προγραμματίζουν ταχύτερα και με λιγότερο άγχος τα ταξίδια τους μέσω ενημερώσεων Live Traffic για το σύστημα πλοήγησης. Επιπλέον, το Pass Connect ενεργοποιεί απομακρυσμένες λειτουργίες όπως Door Lock Unlock (Κλείδωμα/Ξεκλείδωμα Θυρών), Vehicle Status (Κατάσταση Οχήματος) και Vehicle Locator (Εντοπιστής Οχήματος) μέσω του Pass mobile app, καθώς και τις προηγμένες πληροφορίες του συστήματος Local Hazard Information. Η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να ενημερώνει τους οδηγούς για επικείμενους κινδύνους στο δρόμο, ακόμα και αν το συμβάν δεν είναι ορατό εξ αιτίας μιας στροφής ή της παρουσίας άλλων οχημάτων.

Για ξεκούραστα ταξίδια με το S-Max φροντίζουν τα άνετα καθίσματα. Η έκδοση Vignale Hybrid διαθέτει θερμαινόμενα και κλιματιζόμενα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού με ρύθμιση προς 10 κατευθύνσεις και λειτουργία μασάζ. Και τα τρία καθίσματα της δεύτερης σειράς φέρουν σημεία Isofix για την ασφαλή τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων. Την ίδια στιγμή, τα Easy Fold Seats στη δεύτερη και τρίτη σειρά διευκολύνουν τη μεγιστοποίηση του χώρου φόρτωσης με ανεξάρτητη, πλήρη αναδίπλωση από τα μπουτόν ελέγχου που βρίσκονται στο χώρο αποσκευών. Η προαιρετική τεχνολογία hands-free για την πίσω πόρτα διευκολύνει την πρόσβαση στο χώρο αποσκευών όταν κρατάτε σακούλες με ψώνια, συσκευασίες και παιδικά καρότσια.

Galaxy Hybrid

Το νέο Galaxy Hybrid διατίθεται με το ίδιο βενζινο-ηλεκτρικό υβριδικό κινητήριο σύνολο απόδοσης 190 ίππων όπως το S-MAX Hybrid.

Προσφέροντας άνετα ταξίδια για επτά επιβάτες (στάνταρ), το Galaxy Hybrid διατίθεται στις εκδόσεις Trend, Titanium και V-Line με κατανάλωση καυσίμου 6,4-6,5 λτ/100 χλμ, εκπομπές CO2 από 148-149 γρ/χλμ (WLTP) και επιτάχυνση 0 100 χλμ/ώρα σε 10,0 δεύτερα. Το νέο μοντέλο συνεχίζει να προσφέρει την πρακτικότητα της οικογένειας Galaxy, όπως πάνω από 1 μέτρο χώρο για τους επιβάτες της πρώτης και δεύτερης σειράς, 2.339 λίτρα χώρου φόρτωσης πίσω από την πρώτη σειρά καθισμάτων και χωρητικότητα 300 λίτρων με όλα τα καθίσματα σε όρθια θέση.

Τα S-MAX Hybrid και το Galaxy Hybrid διατίθενται στην ελληνική αγορά με 8ετή εργοστασιακή εγγύηση και ευέλικτη χρηματοδότηση με σταθερό ονομαστικό επιτόκιο 0,99%9 και δυνατότητα ευέλικτης αποπληρωμής που φτάνει μέχρι και τους 60 μήνες.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Ford
Παρακαλούμε περιμένετε ...