Ενιαίος φορέας Συντακτών Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας

Ενιαίος φορέας Συντακτών Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας

Ενοποίηση ΕΣΣΑΜ και ΕΣΑ

Ο Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας ανακοίνωσε την ενοποίηση των ΕΣΣΑΜ και ΕΣΑ με σκοπό την περαιτέρω στήριξη του κλάδου των συντακτών αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συνδέσμου:

«Αγαπητοί φίλοι-αγαπητές φίλες,

Καλή Χρονιά με υγεία και αντοχή!

Η πανδημία μας έχει απομακρύνει τον τελευταίο χρόνο και, όπως όλα δείχνουν, θα διαρκέσει για καιρό ακόμη… Είναι επόμενο να έχουν ανατραπεί προγράμματα και σχεδιασμοί, ενώ, υφιστάμεθα πρωτοφανή πίεση, λόγω των δύσκολων συνθηκών και, κυρίως, των περιορισμών στην κινητικότητα, γεγονός που επηρεάζει, μεταξύ άλλων, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της καθημερινής εργασίας μας. Το ψυχολογικό βάρος είναι μεγάλο και εντείνεται από τις γενικότερες οικονομικές επιπτώσεις και την αβεβαιότητα για το μέλλον των ΜΜΕ.

Θεωρούμε χρέος μας, συνεπώς, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για τη στήριξη του κλάδου των συντακτών αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας. Το «κλειδί» στην όλη υπόθεση είναι η ενότητα, προκειμένου να κτίσουμε το «κοινό σπίτι μας» πάνω σε στέρεες βάσεις! Αυτό, ακριβώς, που συναποφασίσαμε, σε πρώτη φάση, πριν από ενάμιση χρόνο, αλλά, λόγω των εξελίξεων δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε ως τώρα, επειδή οι απαγορεύσεις των συναθροίσεων και διάφορα γραφειοκρατικά κωλύματα μας ανάγκασαν να τραβήξουμε… χειρόφρενο, προσωρινά.

Στις 4 Φεβρουαρίου 2021, σε μια ιστορική διαδικτυακή συνάντηση, τα 16 συνολικά μέλη των διοικητικών συμβουλίων των εν ισχύ δύο σωματείων ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΣΤΑΣ (Ε.Σ.Σ.Α.Μ.) και ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (Ε.Σ.Α.)του ειδικού δημοσιογραφικού κλάδου μας, οριοθετήσαμε τα περαιτέρω βήματα, με το ερώτημα, πάντα, της απελευθέρωσης της ζωής και των δραστηριοτήτων από τα δεσμά της υγειονομικής κρίσης. Συγκεκριμένα, αποφασίσαμε ομόφωνα, ότι, στο εξής, λειτουργούμε ενιαία με βάση αποφάσεις των 16 μελών του ΔΣ, έως ότου μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την Καταστατική Γενική Συνέλευση, με την απαραίτητη φυσική παρουσία όλων.

Έχοντας, ήδη, συντάξει -εδώ και καιρό- το σχέδιο του νέου Καταστατικού του μελλοντικού μοναδικού συνδέσμου συντακτών αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας, με ομαδική εργασία και πνεύμα απόλυτης συνεννόησης, θέτουμε ως ορόσημο της συνέχειας και ολοκλήρωσης της κοινής προσπάθειας τη ΓΣ, η οποία θα επικυρώσει το καταστατικό και θα αναδείξει το νέο Δ.Σ. βάσει των σχετικών τυπικών προβλέψεων. Εκεί θα συζητηθούν όλα (θα οριστικοποιηθεί και το όνομα του συνδέσμου, που, επί του παρόντος περιγράφεται ως “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ” (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.Μ.),ελεύθερα και δημοκρατικά, για πρώτη φορά, από ένα διευρυμένο Σώμαπερίπου 100εγγεγραμμένων ενεργών μελών, τα οποία έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να θέσουν οποιοδήποτε ζήτημα,πάντα στο πλαίσιο των όσων έχουν συμφωνηθεί από τα δύο Δ.Σ. και φυσικά την κοινή ομάδα σύνταξης του νέου Καταστατικού,με στόχο την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία μας, έχοντας ως οδηγό την αντικειμενική ενημέρωση και τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Με αυτές τις προβλέψεις, ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ έχουν αποφασίσει να μας παραχωρήσουν τμήμα των κτιριακών εγκαταστάσεών τους, όπου θα είναι και η έδρα του νέου συνδέσμου για τις συνελεύσεις και τις συναντήσεις μας, όποτε αυτό είναι απαραίτητο. Στο μεταξύ, θα είμαστε σε επαφή εξ αποστάσεως για κάθε ζήτημα, που, τυχόν, απασχολεί όλους μας και τον καθένα χωριστά, ενώ, θα προετοιμάζουμε συστηματικά τις μελλοντικές δράσεις, όχι μεμονωμένα, αλλά με ενιαίο «πρόσημο». Οι νομικοί σύμβουλοί μας θα βρίσκονται από κοντά για να μας καθοδηγούν, όσον αφορά τις διαδικασίες, που θα θωρακίσουν τη σωματειακή υπόστασή μας.

Τιμάμε όσους προηγήθηκαν, στηρίζουμε την επαγγελματική μας ταυτότητα και προσπαθούμε για ένα καλύτερο αύριο στις μετακινήσεις, με ασφάλεια πάνω από όλα! Είτε σε 4 είτε σε 2 τροχούς, ευχόμαστε «να ‘ναι μακρύς ο δρόμος» και ελπίζουμε να βρισκόμαστε, πάντα, αλληλέγγυοι στις ιδανικές γραμμές του!

Με εκτίμηση,

Τα ΔΣ του ενιαίου φορέα συντακτών αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας