Η Kia επενδύει 70 εκατομμύρια ευρώ στην Ευρώπη

Η Kia επενδύει 70 εκατομμύρια ευρώ στην Ευρώπη

Περιορίζει την παραγωγή κινητήρων πετρελαίου

Η Kia Motors Ευρώπης ολοκλήρωσε μια σειρά αναβαθμίσεων στο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων και κινητήρων στη Žilina της Σλοβακίας.

Οι βελτιώσεις είναι το αποτέλεσμα μιας επένδυσης 70 εκατομμυρίων ευρώ που έκανε φέτος η μάρκα, προετοιμάζοντας το εργοστάσιο για την παραγωγή των νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης “Smartstream” και των υβριδικών κινητήρων.

Η επένδυση στη Žilina έχει στόχο το μετασχηματισμό (από ντίζελ σε βενζίνη) της μίας από τις τέσσερις γραμμές συναρμολόγησης κινητήρων του εργοστασίου. Στο εξής η Kia θα κατασκευάζει σε 3 γραμμές παραγωγής μικρού κυβισμού κινητήρες βενζίνης, υψηλής απόδοσης, συμβατούς με υβριδικά συστήματα, ενώ η τέταρτη αφορά στον πρόσφατης «Smartstream» γενιάς κινητήρα ντίζελ 1,6 λίτρων.

Πρόκειται για μια κίνηση προς τον εξηλεκτρισμό, σύμφωνα με την ευρύτερη τάση της ευρωπαϊκής αγοράς.

Επίσης, αυτή η επένδυση επιτρέπει την παραγωγή της πρόσφατης γενιάς κινητήρων «Smartstream», που βασίζονται στους νέους 1,5 λίτρων «Kappa» και 1,6 λίτρων «Gamma» T-GDi (τούρμπο άμεσου ψεκασμού βενζίνης). Αυτοί οι νέοι 4κύλινδροι βενζινοκινητήρες θα αποτελέσουν την βάση για τον εξηλεκτρισμό και την μείωση των εκπομπών ρύπων της εταιρείας στην Ευρώπη. Και οι δύο νέοι κινητήρες έχουν σχεδιαστεί για να υποδέχονται το  υβριδικό 48V σύστημα ECODynamics + της Kia.

Επιπλέον, ο «Gamma» κινητήρας 1.6 T-GDi έχει σχεδιαστεί για να υποδέχεται υβριδικές τεχνολογίες καθώς η μάρκα μελετά μια ευρύτερη γκάμα με νέες μελλοντικές εκδόσεις.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Kia