Οι σχεδιαστές της Opel παρουσιάζουν το νέο Mokka

Οι σχεδιαστές της Opel παρουσιάζουν το νέο Mokka

Ένα βίντεο με την δημιουργική ομάδα του μοντέλου

Όλα ξεκίνησαν με μία ιδέα. Την δημιουργία ενός εντελώς νέου Opel με φρέσκο, νέο πρόσωπο – ενός μοντέλου τολμηρού, απέριττου, αποδοτικού, ηλεκτρικού. Με χώρο για πέντε επιβάτες – αλλά συμπαγές και με ελάχιστο αποτύπωμα στο δρόμο. Το μότο της ομάδας του Mark Adams, Αντιπροέδρου Σχεδίασης της μάρκας, που ασχολήθηκε με την σχεδίαση του νέου Mokka και ταυτόχρονα με τη μελλοντική σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας ήταν: “reduce to the essentials”, που σημαίνει κατάργηση κάθε περιττού στοιχείου και εστίαση στα απαραίτητα, από το πρώτο κιόλας σχέδιο. Σε ένα νέο βίντεο, μέλη της ομάδας εξωτερικής σχεδίασης συζητούν για τη φιλοσοφία του αυτοκινήτου.

Τα σχέδια της ομάδας από το Rüsselsheim δείχνουν την εξέλιξη της νέας γενιάς του μικρομεσαίου SUV. Οι σχεδιαστές εργάστηκαν με συνέπεια για την υλοποίηση του οράματός τους, εμπνευσμένοι από την ιδέα να συνδυάσουν τολμηρές αναλογίες, καθαρά σχήματα και ακριβείς γραμμές με καινοτόμες τεχνολογίες. Ο Αντιπρόεδρος Σχεδίασης, Mark Adams και η ομάδα του ανέπτυξαν μία φιλοσοφία για τη χαρακτηριστική Γερμανική σχεδίαση της Opel που συνδυάζει σαφήνεια με δυναμική εκφραστικότητα. Κάθε γνώριμη λειτουργία, κάθε εξάρτημα του Mokka μελετήθηκε με προσοχή, πάντα με σκοπό τη δημιουργία μιας απέριττης αισθητικής που είναι απαλλαγμένη από φλύαρα στοιχεία.

Στο βίντεο, δύο σχεδιαστές, οι Niels Loeb και Jil Nixdorff, χρησιμοποιούν νέα φίλτρα Επαυξημένης Πραγματικότητας [Augmented Reality (AR)] τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για το Instagram και το Facebook και απεικονίζουν ψηφιακά τα τολμηρά γραφικά που δημιουργήθηκαν για το νέο μοντέλο. Για παράδειγμα, το μαύρο καπό είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία απλή ανάμνηση των θρυλικών Opel του παρελθόντος, όπως το Manta A ή το Kadett C.

Στο βίντεο, οι σχεδιαστές δείχνουν επίσης πώς το Mokka είναι τα πρώτο μοντέλο που απεικονίζει το νέο, μοναδικό νέο πρόσωπο της Opel, το Opel Vizor. Καθώς εκτείνεται σε όλο το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου κάτω από το καπό, το Opel Vizor είναι ένα σχεδιαστικό εφεύρημα που πλαισιώνει τα στοιχεία της μάρκας σε οριζόντια διάταξη, όπως την τελευταία γενιά των προβολέων IntelliLux LED® matrix και τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας LED σε σχήμα φτερού, ενώ στο κέντρο κυριαρχεί υπερήφανα το εμβληματικό Opel Blitz. Το Opel Vizor που επινόησε η ομάδα σχεδίασης του Mark Adams θα δίνει το παρών σε όλα τα μοντέλα της μάρκας στη δεκαετία του 2020.

Νίκος Τσάδαρης