Πρόγευση από ένα μελλοντικό ηλεκτροκίνητο SUV

Oι κατασκευαστές αυτοκινήτων γνωρίζουν ότι, ο μοναδικός τρόπος για να διατηρηθούν οι εταιρείες αυτοκινήτων στο χάρτη της παγκόσμιας αγοράς, είναι η συνεχής εξέλιξη των μοντέλων και των τεχνολογιών.

Τμήματα έρευνας σε όλο τον κόσμο αναζητούν τις νέες τάσεις και δίνουν τις κατάλληλες κατευθύνσεις στις αυτοκινητοβιομηχανίες για τα χαρακτηριστικά που θα έχουν τα μελλοντικά οχήματα. Μια πρόγευση από τις μελέτες των εταιρειών αυτοκινήτων δίνεται στις διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτων, όπου εκτίθενται πρωτότυπα μοντέλα και καινοτομικές τεχνολογίες.

Στην 44η Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο 2015, που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Οκτωβρίου έως 8 Νοεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο Tokyo Big Sight, κυρίως οι Ιάπωνες κατασκευαστές αυτοκινήτων, αναμένεται να εκθέσουν εντυπωσιακές δημιουργίες. Ο στόχος τους είναι διπλός. Να δείξουν την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν σε πολλούς τομείς τα επόμενα χρόνια και να μετρήσουν μέσα από έρευνες την αποδοχή των προτάσεων τους από τους επισκέπτες.
Η Mitsubishi, αποφάσισε να δείξει την άποψη της για το μελλοντικό ηλεκτροκίνητο SUV. Η ιαπωνική μάρκα που έχει μεγάλη τεχνογνωσία στα οχήματα ελεύθερου χρόνου και έχει διακριθεί σε αναρίθμητους αγώνες, θα δώσει ένα δείγμα των δυνατοτήτων της.

Προγραμματίζει το ντεμπούτο του συμπαγούς SUV Mitsubishi eX Concept, με σύστημα ηλεκτροκίνησης EV επόμενης γενιάς. Στο πρωτότυπο προβάλλονται οι τεχνολογίες ηλεκτροκίνητων οχημάτων (EV) επόμενης γενιάς της μάρκας. Επίσης, μία νέα εκδοχή της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Dynamic Shield, καθώς και πληθώρα άλλων τεχνολογιών για οδηγική ευχαρίστηση με ένα συμπαγές crossover. Ολόκληρο το περίπτερο, όπου κυρίαρχο έκθεμα θα είναι το eX Concept, αντανακλά την ουσία του σλόγκαν Driving Beyond - Another Step Forward With SUVs and Electric Power.

Το eX Concept, κινείται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, δεν διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης και προορίζεται για τη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά συμπαγών SUV. Χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και τετρακίνησης AWD της ιαπωνικής φίρμας. Είναι μια προσπάθεια για την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτοματοποιημένης οδήγησης και της διαδικτυακής σύνδεσης οχημάτων. Επίσης, αναμένεται να αναβαθμίσει περαιτέρω την ενεργητική ασφάλεια. Τόσο το εξωτερικό όσο και το εσωτερικό του οχήματος υποδηλώνουν τη σχεδιαστική κατεύθυνση της μάρκας, που θα υιοθετηθεί και στα επόμενα μοντέλα.