Πλήρης γκάμα ηλεκτρικών φορτηγών Volvo στην Ευρώπη το 2021

Πλήρης γκάμα ηλεκτρικών φορτηγών Volvo στην Ευρώπη το 2021

Διαθέτουν αυτονομία έως 300 χιλιόμετρα

Η Volvo Trucks παρουσιάζει στην Ευρώπη το 2021 μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών φορτηγών και έτσι οι μεταφορείς της γηραιάς ηπείρου, του χρόνου θα μπορούν να παραγγέλνουν εξ ολοκλήρου ηλεκτρικές εκδόσεις των βαρέων φορτηγών της μάρκας.

Η Volvo εκτελεί τώρα δοκιμές των ηλεκτρικών βαρέων φορτηγών FH, FM και FMX, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην Ευρώπη για εθνικές μεταφορές και σε αστικά εργοτάξια. Αυτά τα φορτηγά θα έχουν μικτό συνολικό βάρος έως 44 τόνους. Ανάλογα με τη διαμόρφωση της μπαταρίας, η αυτονομία τους μπορεί να φτάσει και τα 300 χλμ. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο και η μαζική παραγωγή τους θα ξεκινήσει το 2022.

Η Σουηδική μάρκα ξεκίνησε τη παραγωγή των Volvo FL Electric και FE Electric το 2019. Πρόκειται για ηλεκτρικά φορτηγά που προορίζονται για αστικές διανομές και συλλογή απορριμμάτων, κυρίως στην Ευρώπη. Παράλληλα, στην Βόρεια Αμερική, οι πωλήσεις του VNR Electric, ενός φορτηγού εθνικών μεταφορών, θα ξεκινήσουν στις 3 Δεκεμβρίου 2020.

Τα ηλεκτρικά οχήματα για απαιτητικές και βαριές μεταφορές μεγάλων αποστάσεων θα ακολουθήσουν μέσα σε αυτήν τη δεκαετία. Αυτά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά καθώς και φορτηγά κυψελών καυσίμου με μεγαλύτερη αυτονομία. Η Volvo στοχεύει να ξεκινήσει την διάθεση ηλεκτρικών φορτηγών που τροφοδοτούνται από κυψέλες καυσίμου υδρογόνου από τα μέσα αυτής της δεκαετίας. Ο στόχος της μάρκας είναι, ολόκληρη η γκάμα προϊόντων της να κινείται χωρίς ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2040.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Volvo