«Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» το Peugeot e-208

«Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» το Peugeot e-208

Διάκριση από το περιοδικό «WhatCar?»

Το αμιγώς ηλεκτρικό Peugeot e-208 Allure βραβεύτηκε ως το «Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στη μικρομεσαία κατηγορία των βραβείων «WhatCar?» υπερισχύοντας πολλών αντιπάλων, μεταξύ των οποίων το Hondae και το RenaultZoe.

Η κριτική επιτροπή του «WhatCar?» εντυπωσιάστηκε από την φιλοσοφία της Peugeot «διαλέξτε το Peugeot σας, διαλέξτε τον κινητήρα που απευθύνεται στις ανάγκες σας», η οποία δίνει τη δυνατότητα στους αγοραστές να επιλέξουν μεταξύ του αμιγώς ηλεκτρικού e-208, ή των εκδόσεων βενζίνης και πετρελαίου, χωρίς κανένα συμβιβασμό σε πρακτικότητα, άνεση η επιδόσεις. Το εσωτερικό του νέου 208 Allure συγκέντρωσε, επίσης, πολύ υψηλή βαθμολογία από την κριτική επιτροπή του «WhatCar?», η οποία επαίνεσε το τελευταίας γενιάς τρισδιάστατο πίνακα οργάνων (μέρος του i-Cockpit), τόσο για την εμφάνιση, όσο και για την τεχνολογία του και την ασφάλεια που προσφέρει στον οδηγό. Η ευέλικτη ανάρτηση και η πραγματική αυτονομία του συγκέντρωσαν επίσης πολύ υψηλή βαθμολογία.

Το e-208 διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα 50kWh, με ιπποδύναμη 136 ίππους, έχει αυτονομία πάνω από 350 χλμ (WLTP) με μία μόνο φόρτιση και υποστηρίζει ταχεία φόρτιση πάνω από 100kW, φθάνοντας το 80% της πλήρους φόρτισης μέσα σε 30 λεπτά.

Νίκος Τσάδαρης