Ford: Ανακοίνωσε μεγάλες διοικητικές αλλαγές

Ford: Ανακοίνωσε μεγάλες διοικητικές αλλαγές

Θα ενισχύει τη δέσμευσή της σε δύο βασικούς τομείς

Η Ford συνεχίζει να εκσυγχρονίζει και να μετασχηματίζει τον παγκόσμιο οργανισμό της, μεταβάλλοντας τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της εταιρείας με απώτερο σκοπό την εκτελεστική αριστεία προς όφελος των πελατών και της σταθερής κερδοφόρας ανάπτυξης.

Ο Jim Farley, ο οποίος διαδέχτηκε τον Jim Hackett ως president & CEO της Ford, παρουσίασε τους κύριους στόχους και τις οργανωτικές αλλαγές κατά την διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέλευσης με την παγκόσμια ομάδα της εταιρείας. Ο Farley δήλωσε ότι η μάρκα σχεδιάζει να κινηθεί ταχύτατα για τον μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων του αυτοκινητικού κλάδου, βελτιώνοντας την ποιότητα, μειώνοντας τα κόστη και επιταχύνοντας την αναδιοργάνωση των επιχειρηματικών μονάδων που υστερούν σε επιδόσεις.

Ο Farley δήλωσε επίσης ότι, η εταιρεία στοχεύει σε σταθερή λειτουργική απόδοση που περιλαμβάνει κέρδη προ φόρων και τόκων της τάξης του 8% με ισχυρή αναπροσαρμοσμένη ρευστότητα του αυτοκινητιστικού τομέα, ώστε η εταιρεία να μπορεί να επενδύσει πλήρως στους πελάτες και την ανάπτυξη.

Η μάρκα ανακοίνωσε επίσης σημαντικές διοικητικές αλλαγές.

Ο 54χρονος John Lawler, αναλαμβάνει χρέη CFO, υπεύθυνος για τους οργανισμούς Finance & Ford Motor Credit.

Ο Jeff Lemmer, chief information officer της Ford, συνταξιοδοτείται την 1η Ιανουαρίου και ο διάδοχος του θα ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον.

Η Ford θα ενισχύει τη δέσμευσή της σε δύο βασικούς τομείς αναθέτοντας σε δύο διαφορετικά άτομα η διεύθυνση της Lincoln Motor Company και του Global Marketing.

Η Joy Falotico, 53 ετών, president της Lincoln και chief marketing officer της Ford για σχεδόν τρία χρόνια, θα αφοσιωθεί αποκλειστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της πολυτελούς μάρκας.

Πέρα από τα παραπάνω, στην Ευρώπη, ο Dale Wishnousky, 57 ετών, vice president, Manufacturing, Ford Ευρώπης, συνταξιοδοτείται στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς και τον διαδέχεται ο Kieran Cahill, 53 ετών.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Ford