Ανακαλούνται μοντέλα Volvo diesel

Ανακαλούνται μοντέλα Volvo diesel

Τοποθέτηση σωλήνα εξαέρωσης στο κύκλωμα ψύξης κινητήρα

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι, η εταιρεία Volvo Car Hellas εκτελεί  προγράμματα ανάκλησης μοντέλων  S80,  S60,  V70,  XC70, S60CC,  V60, XC60, V60CC,  V40 και V40CC, ετών παραγωγής 2014-2017, εξοπλισμένα με 4κύλινδρο 2λιτρο κινητήρα πετρελαίου (κωδικός ανάκλησης R-10027).

Η ανάκληση αφορά σε 160 οχήματα. Μετά από έρευνες της Volvo, έχει εντοπιστεί ότι, κατά την  πλήρωση του κυκλώματος ψύξης του κινητήρα, ενδέχεται να παγιδευτεί αέρας. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε εξαρτήματα του κινητήρα λόγω της ανεπαρκούς ψύξης τους και στη χειρότερη περίπτωση, υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί μια τοπική πυρκαγιά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω email/επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Volvo σε όλη την Ελλάδα,  για να γίνει τοποθέτηση σωλήνα εξαέρωσης μεταξύ του ψυγείου του κινητήρα και του δοχείου  διαστολής του κυκλώματος ψύξης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για  περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται  όπως επικοινωνήσουν  με  το  Τμήμα  Εξυπηρέτησης  Πελατών  της  εταιρείας  Volvo Car Hellas  στο τηλέφωνο 210-5794900.

Σχετικά Tags
Volvo