Νέα Ford Tourneo και Transit Connect Active 

Νέα Ford Tourneo και Transit Connect Active 

Για τους λάτρεις της περιπέτειας στην ύπαιθρο

Η Ford επεκτείνει την ολοένα και πιο διευρυμένη γκάμα μοντέλων Active με την νέα επιβατική έκδοση Tourneo Connect Active και το van Transit Connect Active, που σύντομα θα διατίθενται για παραγγελία, με παράδοση από τα τέλη της χρονιάς.

Με εξωτερική εμφάνιση εμπνευσμένη από SUV μοντέλα, προαιρετικό μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (mLSD) και αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τα νέα μοντέλα Active προσφέρουν ευέλικτη και έξυπνη διάταξη χώρων για επαγγελματίες ή ιδιώτες πελάτες των οποίων οι δραστηριότητες απαιτούν κίνηση σε εκτός δρόμου διαδρομές. Εκτός από τις βελτιώσεις για καλύτερη απόδοση σε απαιτητικές εδαφικές και καιρικές συνθήκες, οι νέες εκδόσεις Active προσφέρουν επίσης χαρακτηριστικές επενδύσεις εσωτερικού και προηγμένες τεχνολογίες άνεσης και υποστήριξης του οδηγού διατηρώντας παράλληλα την πρακτικότητα και την ευελιξία.

Διαθέσιμο σε 5θέσιες και 7θέσιες εκδόσεις, το ευρύχωρο Tourneo Connect Active μπορεί να μεταφέρει επιβάτες και όλο τον σπορ εξοπλισμό τους για αποδράσεις στην ύπαιθρο ή για πιο μακρινά ταξίδια με φίλους ή την οικογένεια.

Τα Tourneo Connect Active και Transit Connect Active έρχονται να πλαισιώσουν το 8θέσιο Tourneo Custom Active και το van Transit Custom Active που λανσαρίστηκαν τον περασμένο μήνα, τα οποία επίσης διαθέτουν στυλ SUV, ευέλικτο εσωτερικό και προαιρετικό μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (mLSD). Επιπλέον, η Ford προσφέρει στην Ευρώπη εκδόσεις Active και για τα επιβατικά μοντέλα Focus και Fiesta.

Βελτιώσεις στο σύστημα μετάδοσης

Τόσο το Tourneo Connect Active όσο και το Transit Connect Active, μπορούν να παραγγελθούν με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό mLSD, λύση που έχει εξελιχθεί  σε συνεργασία με τους ειδικούς της εταιρείας Quaife με σκοπό τη βελτίωση της ελκτικής πρόσφυσης. Το mLSD (σε εδάφη με χαμηλό συντελεστή τριβής) μεταφέρει αυτόματα τη ροπή του κινητήρα στον τροχό με την καλύτερη ελκτική πρόσφυση επιτρέποντας στον οδηγό να κινείται με άνεση σε βρεγμένες, ολισθηρές και δύσκολες επιφάνειες όπως χωματόδρομοι, κακοτράχαλες διαδρομές, χορτάρι, χιόνι ή πάγος. Οι μηχανικοί ανάπτυξαν ένα ειδικά εξελιγμένο Traction Control για πιο αποτελεσματική συμβατότητα με τα χαρακτηριστικά του μπλοκέ διαφορικού mLSD,  βελτιστοποιώντας με τον τρόπο αυτό τις επιδόσεις σε απαιτητικές οδηγικές συνθήκες.

Τα Tourneo Connect Active και Transit Connect Active χαρακτηρίζονται από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, κατά 24 χλστ μπροστά και κατά 9 χλστ πίσω, ώστε να περνούν πιο άνετα πάνω από σαμαράκια, αυλάκια και κακοτράχαλους δρόμους. Το διευρυμένο ύψος προσφέρει επίσης μία ψηλότερη θέση οδήγησης για να μπορεί ο οδηγός να έχει καλύτερη εποπτεία του δρόμου, στην πόλη, στον αυτοκινητόδρομο, αλλά και κατά την οδήγηση σε off-road διαδρομές.

Σκληροτράχηλο με στυλ

Για τη μεταφορά ογκώδους εξοπλισμού (από σχάρες ποδηλάτων και κανό μέχρι επαγγελματικά εργαλεία) τα νέα Active μοντέλα της Ford διαθέτουν ράγες οροφής στο στάνταρ εξοπλισμό τους, ενώ τα εμπρός και πίσω καλύμματα που βρίσκονται κάτω από το αμάξωμα επιβεβαιώνουν τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Οι αποκλειστικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου Active των 17 ιντσών με τις πέντε ακτίνες δημιουργούν αντίθεση με το στιλπνό μέταλλο με τις σκούρες λεπτομέρειες και αναδεικνύουν την ξεχωριστή εμφάνιση της σειράς Active και η χαρακτηριστική μάσκα τύπου πλέγματος, αποτελεί στοιχείο ταυτότητας των δύο μοντέλων.

Η πρακτικότητα αναβαθμίζεται με πρόσθετες επενδύσεις στις πλευρικές επιφάνειες του αμαξώματος, στα καλύμματα των καθρεπτών, στα τόξα των θόλων των τροχών και στον πίσω προφυλακτήρα, που προστατεύουν τις βαμμένες επιφάνειες από γρατζουνιές όταν το όχημα περνά από θάμνους ή κατά τη διαδικασία φόρτωσης εργαλείων ή εξοπλισμού.

Ένα φαρδύ αυτοκόλλητο Active και συμπληρωματικά σήματα Active «στολίζουν» τα εμπρός φτερά, ενώ δύο νέα χρώματα (Sedona Orange και Solar Silver) ολοκληρώνουν την εμφάνιση των νέων εκδόσεων.

Αναβαθμισμένη άνεση και ευελιξία εσωτερικού

Οι επιλεκτικές αναβαθμίσεις στο εσωτερικό βελτιώνουν την άνεση και την πρακτικότητα της σειράς Active, με αποκλειστικά μοτίβα επενδύσεων καθισμάτων και ραφών, λεπτομέρειες σε μπλε απόχρωση που δημιουργούν αντίθεση και λογότυπα Active.

Οι μεταλλικές πλάκες στα μαρσπιέ των εμπρός θυρών φέρουν ανάγλυφο λογότυπο Active και προστατεύουν τις βαμμένες επιφάνειες από γρατζουνιές που μπορεί να προκαλέσουν τα παπούτσια ή ο εξοπλισμός κατά την είσοδο, έξοδο ή τη φόρτωση.

Το ευρύχωρο και ευέλικτο εσωτερικό του Tourneo Connect Active είναι σχεδιασμένο ώστε να προσαρμόζεται εξυπηρετώντας τις εκάστοτε ανάγκες μεταφοράς επιβατών και εξοπλισμού. Το 5θέσιο μοντέλο διαθέτει στην δεύτερη σειρά καθισμάτων ένα διαιρούμενο σε αναλογία 60/40 πάγκο που αναδιπλώνεται πλήρως προσφέροντας εύκολη φόρτωση εξοπλισμού και χώρο αποσκευών με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Το μακρύτερο Tourneo Grand Connect Active προσθέτει δύο ακόμα καθίσματα, σε μία τρίτη σειρά, που αναδιπλώνονται πλήρως στο πάτωμα όταν δεν χρησιμοποιούνται.

Οι βελτιώσεις της σειράς Active δεν έχουν καμία αρνητική επίπτωση στο χώρο αποσκευών του Transit Connect. Η χωρητικότητά του παραμένει στα 2,9  ή 3,6 m³ ανάλογα με το μεταξόνιο, ενώ το ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 982 κιλά.

Εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης και κινητήρων

Όλα τα νέα μοντέλα Active αντλούν ισχύ από τον 1.5 λίτρων EcoBlue ντίζελ κινητήρα της μάρκας, που διαθέτει προηγμένο σύστημα ψεκασμού του καυσίμου, υπερσυμπίεση και τεχνολογίες ελέγχου των εκπομπών ρύπων, προσφέροντας άμεση απόκριση σε συνδυασμό με μειωμένη κατανάλωση.

Αποδίδοντας ισχύ 100 ή 120 ίππων, ο κινητήρας συνδυάζεται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με ομαλή διαδικασία αλλαγών των σχέσεων ή με χειροκίνητο έξι σχέσεων. Το μπλοκέ διαφορικό mLSD διατίθεται με τα μοντέλα Tourneo και Transit Connect προαιρετικά στην έκδοση με τον κινητήρα των 120 ίππων.

Τα μοντέλα Active διαθέτουν όλα τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποστήριξης του οδηγού που προσφέρει η μάρκα για την οικογένεια των μοντέλων Connect, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να μειώνουν την κόπωση του οδηγού ή να μετριάζουν τις επιπτώσεις των ατυχημάτων. Από τις τεχνολογίες αυτές ξεχωρίζουν το σύστημα Intelligent Speed Limiter, που βοηθά τους οδηγούς να αποφύγουν πρόστιμα που σχετίζονται με την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας προσαρμόζοντας αυτόματα τη μέγιστη ταχύτητα του οχήματος ώστε να παραμένει εντός νόμιμων ορίων, τα Pre-Collision Assist με Active Braking, Side Wind Stabilisation, καθώς και το Active Park Assist (υποστηρίζει τον οδηγό στους ελιγμούς στάθμευσης σε παράλληλους και κάθετους χώρους).

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Ford
Παρακαλούμε περιμένετε ...