Τα κόλπα για να δουλεύει φουλ το air condition στο αυτοκίνητο χωρίς να καις πολύ βενζίνη

Τα κόλπα για να δουλεύει φουλ το air condition στο αυτοκίνητο χωρίς να καις πολύ βενζίνη

Τι μπορείτε να κάνετε για καλύτερη απόδοση

Η πρώτη κίνηση που κάνουμε οι περισσότεροι όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι είναι να ανάβουμε το air condition για να δροσίσει η καμπίνα. Ωστόσο, ένα από τα ζητήματα που πάντα σκεφτόμαστε είναι ότι η χρήση του κλιματισμού καταναλώνει πολύ περισσότερη βενζίνη από το συνηθισμένο.

Γι΄αυτο μπορείς να χρησιμοποιείς μερικά κόλπα για να μην καις πολύ βενζίνη...

Σβήστε το αρκετή ώρα πριν φτάσετε

Δεν χρειάζεται να κλείσετε το air condition όταν θα παρκάρετε στον προορισμό σας. Μπορείτε να το κάνετε αρκετά νωρίτερα.  Αφενός σίγουρα θα παραμείνει η δροσιά, αφετέρου θα κάψετε πολύ λιγότερη βενζίνη. Επίσης με αυτό τον τρόπο αφήνετε τον ανεμιστήρα να δουλέψει λίγο ακόμα και να διώξει υγρασία, στεγνώνοντας παράλληλα τον εξατμιστή.

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του air condition σταδιακά

Μην δοκιμάσετε να το βάλετε τέρμα χαμηλά από την αρχή καθώς θα καταναλώσετε πολύ περισσότερη βενζίνη και θα ζορίσετε περισσότερο το αυτοκίνητο. Ξεκινήστε με μια θερμοκρασία πιο "ζεστή" και χαμηλώνετε μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ανανέωση ζεστού αέρα

Ένα κόλπο που θα σας βοηθήσει. Όταν νιώσετε πως ο αέρας εντός της καμπίνας έχει αρχίσει να δροσίζει αρκετά, ενεργοποιήστε την ανακύκλωση (εσωτερικού αέρα) και βοηθήστε με αυτό τον τρόπο το κλιματιστικό σας να λειτουργεί πιο ξεκούραστα και να αποδίδει περισσότερο. Κάντε το για λίγη ώρα.