Χωρίς θεατές η επανεκκίνηση των Ελληνικών Αγώνων Αυτοκινήτου

Χωρίς θεατές η επανεκκίνηση των Ελληνικών Αγώνων Αυτοκινήτου

Παρέμβαση του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων

Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου (Σ.Ο.Α.Α.) και συγκεκριμένα του Προέδρου του, κ. Μάριου Ηλιόπουλου, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.), πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη σε θεσμικό επίπεδο με τον αρμόδιο Υπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, στον οποίο τέθηκε το αίτημα να εξεταστεί η εκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας για τους Έλληνες οδηγούς και συνοδηγούς.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έγινε στο πλαίσιο του πρόσφατου Δ.Σ. του
Σ.Ο.Α.Α., που έγινε πριν από περίπου δύο εβδομάδες και στο οποίο είχε
αναγνωριστεί το ενδεχόμενο οι αγώνες να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, κάτι
που ήταν και το γενικότερο κλίμα των αρμόδιων κυβερνητικών φορέων εκείνη την περίοδο, πάντα ωστόσο υπό την προϋπόθεση ότι όταν οι συνθήκες αλλάξουν προς το καλύτερο (κάτι που τελικά προέκυψε), να ζητηθεί άμεσα από την Πολιτεία να επιτραπούν ξανά οι αγώνες σε εθνικό επίπεδο.

Ο Αρμόδιος Υπουργός Αθλητισμού δείχνοντας για μια ακόμη φορά την αγάπη και τον σεβασμό προς τον μηχανοκίνητο αθλητισμό είχε την ίδια άποψη, τονίζοντας πως είναι πλέον εφικτό, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας σε σχέση με τον COVID-19 (στα οποία εντάσσεται και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός) να επανεκκινήσουν, με απόλυτη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που ανάμεσα σε άλλα προβλέπουν την απουσία θεατών από τις διοργανώσεις για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται.

Ο Σ.Ο.Α.Α. χαιρετίζει και προσυπογράφει την απόφαση αυτή, του αρμόδιου Υπουργού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού εφιστώντας παράλληλα την ευαισθησία και προσοχή που πρέπει να δείξουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Μετά από αυτά, οι αγώνες μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα, αν και είναι
προφανές ότι, το «κλίμα» σε πίστες και ειδικές διαδρομές δεν θα είναι το ίδιο χωρίς θεατές.

Νίκος Τσάδαρης