Βραβείο σχεδιασμού στο Kia XCeed

Βραβείο σχεδιασμού στο Kia XCeed

Η διάκριση αυξάνει στα 25 τον αριθμό των βραβείων RedDot που έχει κερδίσει η Kia από το 2009

Το coupecrossover Kia XCeed κέρδισε το βραβείο σχεδιασμού RedDot για το 2020. Το βραβείο «Product Design» καθιστά το XCeed το τέταρτο μέλος της οικογένειας μοντέλων Ceed που έλαβε βραβείο Red Dot. Η διάκριση αυτή αυξάνει στα 25 τον αριθμό των βραβείων RedDot που έχει κερδίσει η Kia από το 2009, ενώ πρόσφατα, το 2019, το Ceed, το Ceed Sportswagon και το ProCeed βραβεύθηκαν ξεχωριστά από τον διαγωνισμό.

Ο Karim Habib, επικεφαλής του Kia Design Center, δήλωσε ότι «Η Kia έχει προσπαθήσει για συνεχείς βελτιώσεις στην ποιότητα προσφέροντας παράλληλα πιο συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες οδηγικές εμπειρίες και προτάσεις στους πελάτες της. Το crossover XCeed της Kia αντιπροσωπεύει αυτό το νέο όραμα. Είμαι εξαιρετικά περήφανος που οι προσπάθειες της ομάδας μας εκτιμώνται από πελάτες σε όλο τον κόσμο».

Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο βραβείο σχεδιασμού για τοXCeed και την πλήρη οικογένεια μοντέλων Ceed, αφού στις αρχές του 2020 βραβεύθηκε με το iFAward. Το XCeed έλαβε επίσης το βραβείο «Χρυσό Τιμόνι» (Golden Steering Wheel/Das Goldene Lenkrad) στη Γερμανία το 2019, και κέρδισε το βραβείο «Urban Car» στο διαγωνισμό Women’s World Car of the Year του περασμένου έτους.

Βραβεία Red Dot

Τα RedDot Awards βραβεύουν τρεις κατηγορίες (Product Design, Brands & Communication και Design Concept). Η κριτική επιτροπή, που αποτελείται από 40 ανεξάρτητους ειδικούς σχεδιαστές, καθηγητές σχεδιασμού και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, αξιολογεί τα καλύτερα προϊόντα που δημιουργούνται κάθε χρόνο σε διάφορες βιομηχανίες. Οι συμμετοχές κρίνονται για την καινοτομία, την ποιότητα, τη λειτουργικότητα και την οικολογική συμβατότητα. Το 2020, υπήρξαν περισσότερες από 6.500 συμμετοχές στα βραβεία από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τα βραβεία ξεκίνησαν το 1955 από το Κέντρο Σχεδιασμού της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, και είναι σήμερα ένας από τους διασημότερους διαγωνισμούς σχεδιασμού παγκοσμίως.

Παρακαλούμε περιμένετε ...