Ποιο είναι το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι με το κλειδί του αυτοκινήτου

Ποιο είναι το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι με το κλειδί του αυτοκινήτου

Τι πρέπει να προσέχεις από εδώ και πέρα

Μπορεί να προσέχεις το αυτοκίνητό σου σαν τα μάτια σου και να το πηγαίνεις τακτικά για σέρβις αλλά πιθανόν κάνεις και εσύ ένα συνηθισμένο λάθος. Αυτό το λάθος μάλιστα συμβαίνει από τους περισσότερους καθημερινά και το χειρότερο είναι ότι δεν πάει καθόλου το μυαλό σου σε αυτό.Τι αφορά αυτό το λάθος. Το κλειδί του αυτοκινήτου σου.

Αν, λοιπόν, στο μπρελόκ που έχετε το κλειδί του αυτοκινήτου, έχετε ακόμη μια αρμαθιά από άλλα κλειδιά τότε τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά. Ο λόγος που αυτό αποτελεί πρόβλημα είναι ο εξής¨Αυτό το αυξημένο βάρος που κρέμεται από τη μίζα επιβαρύνει κατά πολύ τα μηχανικά της μέρη. Ακόμη και αν για σένα το βάρος αυτό είναι αμελητέο, για τον διακόπτη της μίζας στο αυτοκίνητο τα πράγματα δεν είναι έτσι. Και αυτό επιδεινώνεται καθώς τα κλειδιά «χοροπηδούν» κατά την οδήγηση στο αυτοκίνητο. Έτσι φθείρονται τα γρανάζια του μύλου της μίζας.

Σταδιακά αυτό καταλήγει να αποτελεί πιο σοβαρό πρόβλημα για τον διακόπτη της μίζας που μπορεί να πάθει και βλάβη. Η αμερικανική εκστρατεία ασφαλέστερης οδήγησης Car Care Council μάς συμβουλεύει τι πρέπει να κάνουμε με το αυτοκίνητο και το κλειδί. «Για να προσθέσεις χρόνια στο σέρβις του διακόπτη της μίζας» αναφέρει και προσθέτει: «αγόρασε ένα ελαφρύ μπρελόκ και οδήγησε μόνο με το κλειδί που έχει το αυτοκίνητο στη μίζα».

Καλύτερα, λοιπόν, να φυλάς το κλειδί σου ξεχωριστά χωρίς μπρελόκ και άλλα κλειδιά μαζί.

3
σχόλια
 1. avatar Θεόδωρος

  Τρίχες. Σχεδόν 30 χρόνια οδηγός είμαι, με 5-6 αυτοκίνητα να έχουν περάσει από τα χέρια μου, πάντα το κλειδί του αυτοκινήτου ήταν σε μπρελόκ μαζί με άλλα 6-10 κλειδιά τουλάχιστον. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα στο διακόπτη σε κανένα αυτοκίνητο... Το ίδιο έκανε και κάνει κι ο αδερφός μου κι ο πατέρας μου (από αυτόν το συνηθίσαμε προφανώς). Ούτε αυτοί αντιμετώπισαν ποτέ πρόβλημα από όσο ξέρω.

  1. avatar Νικος

   Μάλλον εχεις γιαπωνέζικο αυτοκίνητο! Μόνο εκεί δεν χαλάνε με τίποτα!

 2. avatar ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΠΡΏΗΝ ΗΛΕΚ/ΛΟΓΟΣ ΑΥΤ/ΤΩΝ

  Η ΜΙΖΑ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ Ο ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΧΑΛΑΕΙ

Παρακαλούμε περιμένετε ...