Ανοίγουν ξανά τα εργοστάσια της Ford

Ανοίγουν ξανά τα εργοστάσια της Ford

Προβλέπεται σταδιακή εντατικοποίηση μέχρι την πλήρη επαναφορά της παραγωγής

Η Ford επιβεβαίωσε ότι, σκοπεύει να ξαναρχίσει τις δραστηριότητες παραγωγής στα περισσότερα κύρια εργοστάσια οχημάτων και κινητήρων της στην ηπειρωτική Ευρώπη από τις 4 Μαΐου. Η παραγωγή θα ξεκινήσει σταδιακά στις 4 Μαΐου στα εργοστάσια συναρμολόγησης οχημάτων στο Saarlouis και στα εργοστάσια εργασιών συναρμολόγησης και κατασκευής κινητήρων στην Κολωνία της Γερμανίας. Επίσης θα ξαναρχίσουν οι εργασίες στο εργοστάσιο συναρμολόγησης οχημάτων στη Βαλένθια της Ισπανίας και στις εγκαταστάσεις συναρμολόγησης οχημάτων και παραγωγής κινητήρων στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Στο εργοστάσιο κινητήρων στη Βαλένθια, η παραγωγή θα ξαναρχίσει, στις 18 Μαΐου, ενώ η ημερομηνία επανεκκίνησης για τις μονάδες παραγωγής κινητήρων της Ford στο Dagenham και το Bridgend στη Μ. Βρετανία δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει σε μειωμένους ρυθμούς, με προτεραιότητα στις επιβεβαιωμένες παραγγελίες πελατών, και σταδιακά θα εντατικοποιηθεί τους επόμενους μήνες μέχρι την πλήρη επαναφορά. Στην στρατηγική σχεδιασμού της παραγωγής λαμβάνονται υπόψη η ετοιμότητα των προμηθευτών, οι περιορισμοί μετακινήσεων κάθε χώρας και οι εκθέσεις των εμπόρων της μάρκας που θα επαναλειτουργήσουν σε βασικές αγορές, καθώς και η ζήτηση των πελατών.

Προκειμένου για την ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών, θα εφαρμοστεί μία ολοκληρωμένη λίστα παγκόσμιων προτύπων της μάρκας για την κοινωνική αποστασιοποίηση και πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στα εργοστάσια και τις λοιπές εγκαταστάσεις της σε όλη την Ευρώπη. Μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει τα εξής:

  • Όποιος εισέρχεται σε μία εγκατάσταση είναι απαραίτητο να χρησιμοποιεί μία μάσκα προστασίας προσώπου που θα χορηγεί η εταιρεία, και μία προστατευτική ασπίδα προσώπου σε ορισμένες εργασίες παραγωγής αλλά και σε περιπτώσεις που η κοινωνική απόσταση δεν μπορεί να τηρηθεί
  • Όλα τα άτομα που εισέρχονται σε μία εγκατάσταση πρέπει να περνούν από έλεγχο θερμομέτρησης στην είσοδο με εξοπλισμό ανίχνευσης που πληροί τους τοπικούς και εθνικούς κανονισμούς και περιορισμούς
  • Διεξαγωγή καθημερινής διαδικασίας αυτο-αξιολόγησης ευεξίας προκειμένου να επιβεβαιώνεται η καλή κατάσταση και ετοιμότητα του εργαζόμενου πριν εισέλθει σε εγκατάσταση.
  • Επανασχεδιασμός των χώρων εργασίας για τη διασφάλιση της τήρησης των αρχών περί κοινωνικής απόστασης και κλιμακωτό ωράριο εργασίας για μείωση του συγχρωτισμού των εργαζομένων στα κτίρια

Η εταιρεία θα προσφέρει επίσης σε όλους τους εργαζομένους ένα προσωπικό “κιτ προστασίας” με την επιστροφή τους στη δουλειά. Τα κιτ προστασίας περιλαμβάνουν μάσκες προσώπου μιας χρήσης, επαναχρησιμοποιήσιμο θερμόμετρο και αντισηπτικό χεριών.

Η Ford θα κατασκευάζει μάσκες προστασίας προσώπου για χρήση στις εγκαταστάσεις της σε όλη την Ευρώπη. Όλοι όσοι εργάζονται ή επισκέπτονται μία εγκατάσταση είναι υποχρεωμένοι να φοράνε τις μάσκες που θα παρέχει η εταιρεία, σύμφωνα με τα ισχύοντα παγκόσμια πρωτόκολλα. Σε κάποιες εγκαταστάσεις της εταιρείας παρέμεινε να εργάζεται περιορισμένος αριθμός ατόμων προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της παροχής σημαντικών υπηρεσιών. Από τις 4 Μαΐου, οι δραστηριότητες αυτές επίσης θα αρχίσουν να εντατικοποιούνται προοδευτικά μέχρι την πλήρη επαναφορά στην κανονικότητα. Επιπλέον, εργαζόμενοι σε τομείς εκτός παραγωγής θα αρχίσουν να επιστρέφουν σταδιακά από τις 4 Μαΐου, με πρώτους όσους συμμετέχουν στον κύριο σχεδιασμό επανεκκίνησης και σε κρίσιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ή εκείνους που λόγω ειδικότητας πρέπει να χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό που διατίθεται μόνο στις εγκαταστάσεις της εταιρίας, όπως εξοπλισμός δοκιμών οχημάτων. Άλλοι υπάλληλοι, εκτός παραγωγής, που μπορούν να  εργάζονται από απόσταση, προς το παρόν θα συνεχίσουν να το πράττουν, όπως οι εργαζόμενοι με συμβάσεις περιορισμένου χρόνου.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Ford
Παρακαλούμε περιμένετε ...