Ιστορίες της Alfa Romeo: Ανέκδοτα περιστατικά της θρυλικής μάρκας

Ιστορίες της Alfa Romeo: Ανέκδοτα περιστατικά της θρυλικής μάρκας

Αφετηρία από τη Via Cappuccio του Μιλάνο

Μια όμορφη ιστορία, είναι όπως ένα όμορφο αυτοκίνητο. Μπορεί να σε ταξιδέψει σε νέους κόσμους και μοναδικές εμπειρίες, έστω και με το νου.

Η Alfa Romeo δημιούργησε μια σειρά ιστοριών, μέσω των οποίων το κοινό θα μπορέσει να ανακαλύψει εκ νέου τη θρυλική Ιταλική μάρκα, η οποία φέτος κλείνει 110 ζωής.

Στις 24 Ιουνίου του 2020, η θρυλική Μιλανέζικη μάρκα θα γιορτάσει 110 χρόνια γεμάτα τεχνολογικές καινοτομίες, αναρίθμητες επιτυχίες στους αγώνες και βέβαια μοναδικές τετράτροχες δημιουργίες. Οι “Ιστορίες της Alfa Romeo”, είναι μια σειρά αφιερωμένη στους φίλους της μάρκας, αλλά και σε όσους αγαπούν το στιλ, την καινοτομία και τις επιδόσεις.

Συνδέοντας το αυτοκίνητο με τους ανθρώπους, η σειρά αποτελεί μια εμπνευσμένη ιστορία του πάθους, του κουράγιου και της δύναμης του ανθρώπου.

Αναπολώντας μερικά από τα πιο γνωστά της μοντέλα και συνοδεύοντας τα με συλλεκτικό φωτογραφικό υλικό από το Museo Storico, οι “Ιστορίες της Alfa Romeo” ξεδιπλώνονται παράλληλα με την Ιταλική ιστορία, ακολουθώντας την πορεία της μάρκας που από μια μικρή εταιρεία εξελίχθηκε σε θρύλο της αυτοκίνησης. Από επεισόδιο σε επεισόδιο, η σειρά θα φέρει κοντά στο κοινό, οδηγούς αγώνων, μηχανικούς και σχεδιαστές, διάσημες προσωπικότητες, αλλά και απλούς οπαδούς της μάρκας που συνέβαλαν ο καθένας με τον τρόπο του στο θρύλο της μάρκας.

Αφετηρία από τη Via Cappuccio του Μιλάνο

Οι “Ιστορίες της Alfa Romeo” ξεκινούν με την 24 HP, το αυτοκίνητο που σχεδίασε και κατασκεύασε στο σπίτι του στην Via Cappuccio στο Μιλάνο, ο Giuseppe Merosi. Η 24 HP ολοκληρώθηκε πριν το όνομα A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili) κατοχυρωθεί στις 24 Ιουνίου του 1910. Η σειρά αφιερωμάτων θα μας ταξιδέψουν από το Μιλάνο, το Λονδίνο, το Μπορντό και την Νάπολι που έχουν στενή σχέση με τις ρίζες της μάρκας, σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα θα ζήσουμε και πάλι τη γέννηση της αγωνιστικής κληρονομιάς της φίρμας, που ξεκίνησε το 1911 με την συμμετοχή της στον πρώτο της αγώνα και βέβαια στο 1923 όπου με την πρώτη νίκη στο Targa Florio, γεννήθηκε και ο μύθος του διάσημου εμβλήματος, του τετράφυλλου τριφυλλιού (Quadrifoglio).

Νίκος Τσάδαρης