Οι 10 λόγοι για να αγοράσετε το ηλεκτρικό Mustang Mach-E

Οι 10 λόγοι για να αγοράσετε το ηλεκτρικό Mustang Mach-E

Το ηλεκτρικό μοντέλο θα διατίθεται με δύο επιλογές

Η πλήρως ηλεκτρική Mustang Mach-E συμβολίζει την αρχή μιας νέας εποχής για την Ford αποτελώντας ένα από τα πολλά ηλεκτροκίνητα οχήματα που θα παρουσιάσει η εταιρεία στην αγορά της Ευρώπης έως τα τέλη του χρόνου.

Το ηλεκτρικό μοντέλο θα διατίθεται με δύο επιλογές ως προς τη χωρητικότητα της μπαταρίας (standard range και extended range) είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς είτε με τετρακίνηση μέσω της χρήσης ηλεκτροκινητήρων.

Στην έκδοση extended range και κίνηση στους πίσω τροχούς, η Mustang Mach‑E αναμένεται να εξασφαλίζει με μια φόρτιση ηλεκτρική αυτονομία έως και 600 χλμ, σύμφωνα με το πρωτόκολλο World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP).

Το μοντέλο με την ίδια μπαταρία και κίνηση σε όλους τους τροχούς αναμένεται να αποδίδει ισχύ 337 ίππων και ροπή 565 Nm.

Η μάρκα θα προσφέρει επίσης μία ειδική έκδοση υψηλών επιδόσεων, την
Mustang Mach-E GT, με ισχύ 465 ίππων και ροπή 830 Nm, που προβλέπεται να επιταχύνει από 0 -100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 5 δεύτερα.

Επιχειρώντας να γνωρίσουμε καλύτερα ένα θρυλικό μοντέλο (παρουσιάστηκε
το 1964) στην νέα του εποχή, εστιάζουμε στα εξής 10 σημεία:

1. Ταχεία φόρτιση. Οι ιδιοκτήτες της Mustang Mach-E μπορούν να καλύψουν μέχρι 93 χλμ μετά από φόρτιση μόλις 10 λεπτών σε σταθμό φόρτισης της κοινοπραξίας IONITY.

Το μοντέλο έχει εκτιμώμενη αυτονομία που φτάνει τα 600 χλμ.

2. Η αγορά μιας Mustang Mach-E μπορεί να γίνει online, με τον επιθυμητό εξοπλισμό, ενώ ακόμα και ο τρόπος παράδοσης ρυθμίζεται διαδικτυακά, αλλά μπορεί να γίνει και με τον παραδοσιακό τρόπο, στο κατάστημα ενός εμπόρου της μάρκας.

3. Τα κλειδιά αποτελούν παρελθόν.  Η Mustang Mach-E αναγνωρίζει το smartphone του ιδιοκτήτη καθώς πλησιάζει, ενώ του επιτρέπει να ξεκλειδώσει και να εκκινήσει τον κινητήρα χωρίς να βγάλει την συσκευή από την τσέπη του.

4. Η Mustang Mach-E είναι το πρώτο project της Ford Team Edison. Η Ford δημιούργησε μία ολοκληρωμένη νέα “εταιρεία μέσα σε εταιρεία” που ασχολείται με τη δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων. Το όνομά της, Ford Team Edison, είναι εμπνευσμένο από τον Thomas Edison, στενό φίλο του Henry Ford.

5. Με ασύρματες (Over-the-air) ενημερώσεις η Mustang Mach-E είναι πάντα επικαιροποιημένη.  Η Ford έχει προσδώσει διαχρονικό χαρακτήρα στο αυτοκίνητο καθώς μπορεί να λαμβάνει ασφαλείς ενημερώσεις για τα πάντα, από το σύστημα φωνητικής ενεργοποίησης μέχρι τις επιδόσεις του οχήματος και τις τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης.

6. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV διαθέτει ηχοσύστημα της με ηχεία πλήρως ενσωματωμένα στο πάνω τμήμα του ταμπλό, που θυμίζουν μπάρα ήχου, σχεδίαση που έχει ήδη αποσπάσει την διάκριση iF Design Award.

7. High-tech οροφή.  Η πανοραμική κρυστάλλινη οροφή φέρει επίστρωση προστασίας από την υπέρυθρη ακτινοβολία, ώστε να διατηρείται μία ευχάριστη θερμοκρασία στο εσωτερικό, χειμώνα και καλοκαίρι. Μία ακόμα επίστρωση του κρυστάλλου προστατεύει από υπεριώδη ακτινοβολία.

8. Στην Mustang Mach-E σου, μπορείς να …μιλάς, όπως και στους φίλους ή την οικογένειά σου.  Το σύστημα φωνητικής ενεργοποίησης χρησιμοποιεί επεξεργασία φωνής βασισμένης στο cloud για την κατανόηση καθημερινών εντολών.  Επίσης μαθαίνει από τον χρήστη διάφορα μοτίβα για να προσφέρει μία πιο προσωποποιημένη εμπειρία.

9. Υπάρχουν τρία προφίλ οδήγησης (Drive Modes) – Whisper, Active και
Untamed.

Το καθένα προσφέρει διαφορετικές ρυθμίσεις για την αίσθηση του τιμονιού, τον ambient εσωτερικό φωτισμό της καμπίνας, ακόμα και για τον ήχο που παράγει το όχημα κατά την κίνησή του.

10. Η Mustang Mach-E είναι νέα, αλλά το όνομά της έχει γράψει ιστορία.

Το όνομα “Mach” έχει χρησιμοποιηθεί για ειδικά μοντέλα της Mustang ήδη από τηδεκαετία του ‘60. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε για τη Mustang Mach 1, ένα αυτοκίνητο που «έδειχνε ότι μπορούσε να σπάσει το φράγμα του ήχου».

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Ford