Κίνα: Βουτιά 80% στις πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω κοροναϊού

Κίνα: Βουτιά 80% στις πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω κοροναϊού

«Οι πωλητές επέστρεψαν σταδιακά στην εργασία τους τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου»

Οι λιανικές πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, κατακρημνίστηκαν τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας βουτιά 80%, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα μια από τις μεγαλύτερες οργανώσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας.

Η Κινεζική Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων (CPCA) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι συνολικές πωλήσεις των επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα μειώθηκαν κατά 80%, χωρίς να δίνει πλήρη στοιχεία για τις πωλήσεις του μήνα αυτού.

«Οι πωλητές επέστρεψαν σταδιακά στην εργασία τους τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου και η κίνηση στις αντιπροσωπείες τους είναι πολύ περιορισμένη», ανέφερε η CPCA, προσθέτοντας ότι αναμένει η μείωση των πωλήσεων Φεβρουαρίου να είναι η μεγαλύτερη της φετινής χρονιάς.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, η πρώτη μεγάλη διεθνής αυτοκινητοβιομηχανία που δημοσιοποιεί στοιχεία για τις πωλήσεις οχημάτων τον Φεβρουάριο στην Κίνα, ανακοίνωση ότι πούλησε 23.800 οχήματα Toyota και Lexus, κατά 70% λιγότερα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο ετοιμάζεται και για άλλες δυσάρεστες ειδήσεις καθώς οι προσπάθειες να ανακοπεί η εξάπλωση του κοροναϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 2.900 ανθρώπους στην ηπειρωτική Κίνα, διαταράσσει τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες και πλήττει την καταναλωτική ζήτηση όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η General Motors, ανταγωνίστρια της Toyota και δεύτερη μεγαλύτερη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία στη χώρα, ανακοίνωσε ότι ο κλάδος θα αντιμετωπίσει «σοβαρά προβλήματα» το πρώτο τρίμηνο του έτους, αλλά αναμένει ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί το δεύτερο τρίμηνο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρίας για την Κίνα Ματ Τσιεν, σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της GM στο WeChat. Η GM ελπίζει ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα θα καταγράψουν αύξηση σε ετήσια βάση το δεύτερο εξάμηνο του έτους, πρόσθεσε ο Τσιεν.