Το νέο αρχηγείο της Cupra

Το νέο αρχηγείο της Cupra

Πρεμιέρα του Cupra Leon

Συμπίπτοντας με τη δεύτερη επέτειο λειτουργίας της, η Cupra εγκαινιάζει τα νέα κεντρικά της γραφεία, το Cupra Garage, το οποίο βρίσκεται δίπλα στα κεντρικά γραφεία της Seat.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, για πρώτη φορά και σε παγκόσμια κλίμακα, η μάρκα παρουσίασε τη γκάμα του πρώτου Cupra Leon, των νέων αγωνιστικών της μοντέλων καθώς και την έναρξη του ταξιδιού προς τον εξηλεκτρισμό της με το πρώτο υβριδικό μοντέλο.

Η μάρκα πολυτελείας της Seat, ξεκίνησε το 2020 με ένα πλήρες πρόγραμμα
καινοτομίας. Εκτός από το άνοιγμα των νέων κεντρικών της γραφείων, ένα κτίριο οικολογικής απόδοσης 2.400 τετραγωνικών μέτρων, του οποίου η σχεδίαση θυμίζει αγωνιστικό ιστιοφόρο, η μάρκα αναδιαμορφώνει το εργαστήρι των αγωνιστικών της αυτοκινήτων, το Cupra Racing Factory. Η εταιρία επένδυσε 5,3 εκατομμύρια ευρώ στις νέες εγκαταστάσεις της, οι οποίες διαθέτουν αρκετό χώρο για προσωπικό 200 ατόμων.

Φέτος η μάρκα σκοπεύει να επιδείξει τις δυνατότητες της στην αγορά, διευρύνοντας την γκάμα της και επεκτείνοντας την δραστηριότητά της σε διεθνές επίπεδο. Εκτός από την επιτυχία του Cupra Ateca, πρόκειται να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της με το Leon στις εκδόσεις hatchback και Sportstourer, καθώς και με το Formentor, το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτή και θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, ενώ θα είναι διαθέσιμο στις αγορές στο 2ο εξάμηνο του έτους.

Cupra Leon

Η Cupra με αφορμή τα επίσημα εγκαίνια των κεντρικών της γραφείων, παρουσιάζει την νέα οικογένεια του Leon, σε εκδόσεις hatchback και Sportstourer με ένα ευρύ φάσμα κινητήρων υψηλής απόδοσης, από τον βενζινοκινητήρα μέχρι το plug-in υβριδικό, με τρεις επιλογές ιπποδύναμης 245, 300 και 310 ίππων.

Το μοντέλο, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, θεωρείται ο «βασιλιάς των Leon», με το λογότυπο της μάρκας να χαρακτηρίζει την σχεδίαση, την άνεση και την τελευταία τεχνολογία για τους λάτρεις των αυτοκινήτων που είναι ανοικτοί στην ηλεκτροκίνηση και αναζητούν την οδηγική απόλαυση και απόδοση.

Αγωνιστικές δραστηριότητες

Παρουσιάστηκε επίσης, η νέα έκδοση του Cupra e-Racer, του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου τουρισμού στον κόσμο, που θα αγωνιστεί στο νέο Pure ETCR, το πρωτάθλημα ηλεκτρικών αυτοκινήτων τουρισμού (ξεκινά φέτος) με οδηγούς τους Mattias Ekström και Jordi Gené.

Οι μηχανικοί της μάρκας που γεννήθηκε από τον κόσμο των αγώνων δημιούργησαν επίσης ένα νέο βενζινοκίνητο αγωνιστικό μοντέλο, το Cupra Leon Competición. Οι Ekström και Gené παρουσίασαν το αυτοκίνητο και τόνισαν τις βελτιώσεις της αεροδυναμικής απόδοσης και την χρήση ελαφρών εξαρτημάτων που αναπτύχθηκαν με 3D printing προκειμένου να βελτιωθεί η κατανομή βάρους.

Επιπλέον, η εταιρία παρουσίασε την νέα αγωνιστική φόρμα των πιλότων και τη συλλογή ενδυμάτων της ομάδας που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Sabelt, τον παγκόσμιο ηγέτη στο εξοπλισμό αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Τέλος, η Cupra παρουσίασε ένα ηλεκτρικό, ελαφρύ και αναδιπλούμενο ποδήλατο που κατασκευάστηκε χειροποίητα από την Unno, μία μπουτίκ ποδηλάτων από την Βαρκελώνη. Παράλληλα, έχει επεκτείνει την σειρά τσαντών, αξεσουάρ και γυαλιών ηλίου με τα ιταλικά εργαστήρια Trakatan και L.G.R., αντίστοιχα, καθώς αποσκοπεί στην συνεργασία με ανθρώπους και επιχειρήσεις που μιλούν την ίδια σχεδιαστική γλώσσα και μοιράζονται τον ίδιο τρόπο δημιουργίας εμπειριών.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Cupra