Πρόσκληση σε… μονομαχία

Πρόσκληση σε… μονομαχία

Όπλο το Abarth 695 70° Anniversario

O Andrea Nucita, νικητής του Abarth Rally Cup 2019 με το Abarth 124 rally και ο νεαρός Νορβηγός οδηγός Dennis Hauger, ο οποίος κατέκτησε το ιταλικό F4 Championship powered by Abarth του 2019, μονομάχησαν με «όπλο» το 695 70° Anniversario για να αναδειχθεί ο “Champion of Champions Abarth 2019”.

Η δοκιμασία έφερε τους δύο οδηγούς αντιμέτωπους τόσο σε ασφάλτινη, όσο και χωμάτινη διαδρομή, έτσι ώστε ο κάθε οδηγός να εκμεταλλευτεί την εμπειρία του στην αντίστοιχη επιφάνεια. Τα οδηγικά στιλ των οδηγών ήταν αντιδιαμετρικά αντίθετα με την πίστα να απαιτεί ακρίβεια, συνέπεια και λεπτομερή διαχείριση της δύναμης του κινητήρα, ενώ η χωμάτινη διαδρομή να απαιτεί τη δυνατότητα αυτοσχεδιασμού και τον έλεγχο της ολίσθησης του αυτοκινήτου. Σε κάθε περίπτωση ο αντικειμενικός σκοπός είναι ο ίδιος: να είσαι ταχύτερος από τον άλλο οδηγό.

Το Abarth 695 70° Anniversario βρέθηκε στην πίστα Romagna και οι δύο πιλότοι το οδήγησαν στο όριο επιβραδύνοντας την τελευταία στιγμή και πλαγιολισθαίνοντας εκμεταλλευόμενοι το στήσιμο του αυτοκινήτου και την ισχύ του κινητήρα 1.4 Τ-Jet των 180 ίππων. Το επετειακό μοντέλο προσαρμόστηκε ιδανικά στα διαφορετικά στιλ οδήγησης των Nucita και Hauger με την αναμέτρηση να καταλήγει σε ισοπαλία.

Για το 2020 το Abarth Rally Cup θα αποτελεί για ακόμα μια χρονιά μέρος του ERC, προσφέροντας στον νικητή ένα μεγάλο χρηματικό έπαθλο της τάξης των 210.000 ευρώ, ενώ παράλληλα η Abarth θα αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή κινητήρων για το ιταλικό και το γερμανικό πρωτάθλημα της Formula 4.