Στην Ελλάδα οι ανανεωμένες Alfa Romeo Giulia και Stelvio

Στην Ελλάδα οι ανανεωμένες Alfa Romeo Giulia και Stelvio

Μεγάλη γκάμα επιλογών

Οι ανανεωμένες (2020) Alfa Romeo Giulia και Stelvio εξελίχθηκαν σε τρεις άξονες: τεχνολογία, αυτόνομη οδήγηση και συνδεσιμότητα, ώστε να προσφέρουν ακόμα υψηλότερα επίπεδα άνεσης, ασφάλειας και πρακτικότητας. Έτσι, τώρα συνδυάζουν τα στοιχεία μηχανολογικής καινοτομίας, με υψηλή αισθητική, προηγμένη τεχνολογία και  βελτιωμένη εργονομία και χρηστικότητα.

Νέο σύστημα πολυμέσων

Στις νέες Giulia και Stelvio MY20 η εμπειρία διάδρασης με το σύστημα πολυμέσων εξελίχθηκε σε ένα νέο επίπεδο, ώστε να έχει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες και παράλληλα να είναι πιο φιλικό στη χρήση. Στο κέντρο του πίνακα οργάνων δεσπόζει η νέα οθόνη TFT των 7'' με την ανανεωμένη διαμόρφωση ώστε οι πληροφορίες να παρέχονται με πιο ευανάγνωστο τρόπο, ενώ στην κεντρική κονσόλα η οθόνη των 8,8'' είναι πλέον αφής με νέα εμφάνιση και λογισμικό, ώστε να προσαρμόζεται πολύ εύκολα στις απαιτήσεις του χρήστη.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια, η έρευνα και η μοντέρνα τεχνολογία οδήγησαν σε μια σειρά αλλαγών που βελτιώνουν την πρακτικότητα διατηρώντας το απαράμιλλο στιλ. Η νέα κεντρική κονσόλα φιλοξενεί μεγαλύτερους και πιο εύκολα προσβάσιμους αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και χώρο ασύρματης φόρτισης. Νέος είναι και ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων που είναι επενδεδυμένος με δέρμα, ενώ ανανεωμένος είναι και ο περιστροφικός επιλογέας μέσω του οποίου ελέγχεται το σύστημα πολυμέσων με ακόμα πιο ποιοτική αίσθηση και ακρίβεια στη λειτουργία του.

Αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2

Οι εκδόσεις Giulia και Stelvio του 2020 εφοδιάζονται με μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) που προσφέρουν επίπεδο αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 ελέγχοντας αυτόνομα το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι σε δεδομένες συνθήκες, πάντα κάτω από την επίβλεψη του οδηγού, έτσι ώστε να προσφέρονται αυξημένα επίπεδα άνεσης στις μεγάλες διαδρομές.

Τα βασικά συστήματα με τα οποία εφοδιάζονται τα μοντέλα ΜΥ2020 είναι: το Lane Keeping Assist (σύστημα διατήρησης πορείας), το Active Blind Spot Assist (ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλής γωνίας), το Active Cruise Control (ενεργό σύστημα διατήρησης ταχύτητας) και το Traffic Sign Recognition  (σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας).

Μεγάλη γκάμα επιλογών

Οι Giulia και Stelvio MY20 προσφέρονται με μια ευρεία γκάμα turbo κινητήρων βενζίνης και diesel, αλλά και νέες εκδόσεις με έμπνευση από την πλούσια ιστορία της μάρκας.

Η Giulia εφοδιάζεται με τον κινητήρα βενζίνης 2.0ΤΒ με απόδοση 200 ή 280 ίππους. Διαθέσιμος είναι και ο κινητήρας Diesel 2.2TD σε εκδόσεις με απόδοση 190 ή 210 ίππους. Όλα τα σύνολο συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με δυνατότητα χειροκίνητης σειριακής λειτουργίας, ενώ ανάλογα με την έκδοση η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς ή και στους τέσσερις μέσω του συστήματος Q4. Για πρώτη φορά διαθέσιμη είναι η έκδοση Sprint, που αποτελεί μια έκδοση με σπορ χαρακτηριστικά που εφοδιάζεται με κινητήρες 200 (βενζίνη) και 190 (diesel). Επίσης, για πρώτη φορά η έκδοση Veloce με τον κινητήρα βενζίνης είναι διαθέσιμη και με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς.

Αντίστοιχα η Stelvio εφοδιάζεται με τα ίδια μηχανικά σύνολα όπως και η Giulia, όμως όλες οι εκδόσεις της εφοδιάζονται με το σύστημα τετρακίνησης Q4 τονίζοντας τον SUV χαρακτήρα του μοντέλου. Παράλληλα, οι νέες εκδόσεις Sprint και Veloce, τόσο στην Giulia, όσο και την Stelvio εφοδιάζονται με το πλήρες πακέτο ADAS

Οι Giulia και Stelvio ΜΥ2020 είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά με τιμές που ξεκινούν από 43.500 ευρώ (Giulia) και τις 57.000 ευρώ (Stelvio).

Νίκος Τσάδαρης