Ιπτάμενο ταξί έκανε την πρώτη δοκιμαστική πτήση – Δείτε το βίντεο

Ιπτάμενο ταξί έκανε την πρώτη δοκιμαστική πτήση – Δείτε το βίντεο

Το διθέσιο drone έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών

Ιπτάμενο ταξί χωρίς πιλότο έκανε την πρώτη δοκιμαστική πτήση στη Βόρεια Καρολίνα, παρουσία αξιωματούχων της πολιτείας των ΗΠΑ και περίπου 100 θεατών.

Την επίδειξη πτήσης του αυτόνομου αεροσκάφους EHang 216 παρακολούθησαν ο κυβερνήτης Ρόι Κούπερ και εκπρόσωποι των υπηρεσιών του υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ.

Το διθέσιο drone έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά εμπορευμάτων και επιβατών.

«Τα αυτόνομα διασυνδεδεμένα οχήματα οποιουδήποτε τύπου είναι εκεί όπου κατευθύνονται οι μεταφορές», δήλωσε ο ειδικός της υπηρεσίας του υπουργείου Μεταφορών στη Βόρεια Καρολίνα, Τζιμ Τρόγκντον, στο The News & Observer. «Θέλουμε να προσφέρουμε τέτοιου είδους ευκαιρίες για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε οικονομικά ανταγωνιστικοί», πρόσθεσε.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το πρότζεκτ της EHang, καθώς η εταιρεία αναπτύσσει επίσης ένα σύστημα διαχείρισης του εναέριου χώρου σχεδιασμένου να καθοδηγεί εκατοντάδες ιπτάμενα ταξί ταυτόχρονα.

Ο Derrick Xiong, συνιδρυτής της Ehang, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει κάνει προηγουμένως επίδειξη πτήσεων στην Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Η δοκιμαστική πτήση στην πίστα του State Highway Patrol, νότια της πόλης Ράλεϊ έγινε χωρίς επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, καθώς οι κανόνες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπλοΐας δεν επιτρέπουν επί του παρόντος αυτόνομα αεροσκάφη να μεταφέρουν επιβάτες όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.