Πέντε αστέρια για το Subaru Forester e-Boxer

Πέντε αστέρια για το Subaru Forester e-Boxer

Βροχή αστεριών από το Euro NCAP

Η Subaru Europe ανακοίνωσε ότι, το Forester e-Boxer (ευρωπαϊκών προδιαγραφών) πέτυχε τη μέγιστη συνολική βαθμολογία των πέντε αστέρων στις δοκιμές επιδόσεων ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων (Euro NCAP).

Επιπλέον, το Subaru XV ξανακέρδισε την αξιολόγηση των πέντε αστέρων με την έκδοση e-Boxer του 2019, μετά από την αντίστοιχη του Euro NCAP του 2017.

Το Forester e-Boxer κατέγραψε εξαιρετικές βαθμολογίες και στις τέσσερις περιοχές αξιολόγησης (Ενήλικος επιβάτης, Ανήλικος επιβάτης, Ευάλωτοι χρήστες δρόμου, Υποβοήθηση Ασφάλειας), πολύ πάνω από το ελάχιστο απαιτούμενο όριο και με έναν αξιοσημείωτο υψηλό συνολικό μέσο όρο.

Το νέο Forester πέτυχε το υψηλότερο μέχρι σήμερα σκορ στην κατηγορία του στη δοκιμή προστασίας των παιδιών. Το Euro NCAP σχολίασε στην επίσημη έκθεση των δοκιμών σύγκρουσης: "Και στις δύο δοκιμές, τόσο την μετωπική όσο και την πλευρική, η προστασία όλων των κρίσιμων περιοχών του σώματος ήταν καλή και για τα δύο ανδρείκελα και το Forester πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία σε αυτό το τμήμα της αξιολόγησης. Ο αερόσακος συνοδηγού απενεργοποιείται αυτόματα όταν τοποθετείται στη θέση αυτή ένα σύστημα συγκράτησης παιδιού που βλέπει προς τα πίσω. Οι δοκιμές έδειξαν ότι το σύστημα λειτούργησε δυναμικά και το σύστημα ανταμείφθηκε. Όλοι οι τύποι συγκράτησης για τους οποίους έχει σχεδιαστεί το Forester θα μπορούσαν να εγκατασταθούν και να τοποθετηθούν σωστά στο αυτοκίνητο." Επιπλέον της Προστασίας Ανήλικου Επιβάτη, το Forester απέδωσε την καλύτερη μέχρι σήμερα βαθμολογία για την Subaru στην Προστασία Ενηλίκων.

Νίκος Τσάδαρης