Η BMW επενδύει δισεκατομμύρια στην ηλεκτροκίνηση

Η BMW επενδύει δισεκατομμύρια στην ηλεκτροκίνηση

Μπαίνει δυνατά στην κατηγορία αγοράζοντας κυψέλες μπαταριών

Το BMW Group κάνει αποφασιστικά βήματα στο χώρο της ηλεκτροκίνησης και ενδυναμώνει τις υπάρχουσες επιχειρηματικές σχέσεις του με κατασκευαστές κυψελών μπαταριών όπως η CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Limited) και η Samsung SDI.

Η αρχική παραγγελία της CALT ύψους 4 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκε στα μέσα του 2018 αυξάνεται τώρα στα 7,3 δισ. ευρώ περίπου (διάρκεια σύμβασης από 2020 έως 2031), με 4,5 δισ. ευρώ για το Group και 2,8 δισ. ευρώ για το Κινεζικό εργοστάσιο παραγωγής της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA) στο Shenyang.

Το BMW Group έχει επίσης υπογράψει μακροπρόθεσμη σύμβαση προμήθειας μπαταριών για την 5η γενιά ηλεκτρικών συστημάτων της με τον έτερο προμηθευτή, Samsung SDI. Η σύμβαση, αξίας 2,9 δισ. ευρώ έχει ισχύ από το 2021 έως το 2031. Επίσης, θα προμηθεύεται το κοβάλτιο που χρειάζεται ως βασική πρώτη ύλη για την παραγωγή κυψελών απευθείας από ορυχεία της Αυστραλίας και του Μαρόκου και θα το διαθέτει στην CATL και την Samsung SDI.

Το ίδιο ισχύει και για το λίθιο, το οποίο επίσης θα προμηθεύεται απευθείας από ορυχεία, συμπεριλαμβανομένης και της Αυστραλίας. Ως αποτέλεσμα, παρέχεται πλήρης διαφάνεια ως προς την προέλευση πρώτων υλών. Η συμμόρφωση με περιβαλλοντικά πρότυπα και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν προτεραιότητα και γι αυτό η 5η γενιά συστημάτων ηλεκτροκίνησης του Group από το 2021 και μετά θα κατασκευάζεται αποκλειστικά χωρίς χρήση σπάνιων γαιών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...