Βραβείο στο νέο Mazda3 

Βραβείο στο νέο Mazda3 

«Best of the Best» στα Red Dot 2019

Η Mazda τραβά και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας με την κατάκτηση του βραβείου “Red Dot: Best of the Best” για το νέο Mazda3.

Τα βραβεία σχεδιασμού με την ονομασία Red Dot απονέμονται από διεθνή επιτροπή που αποτελείται από ειδικούς στον τομέα του design, και αφορούν σε προϊόντα που ξεχωρίζουν σε αυτόν τον τομέα. Η τελευταία έκδοση του διαχρονικού best seller της Mazda, παρουσιάζει τη πιο πρόσφατη εξέλιξη της φιλοσοφίας KODO: Τον εξωτερικό σχεδιασμό που βασίζεται στην «ψυχή της κίνησης» (Soul of Motion).

Σε συνδυασμό με την βραβευμένη εμφάνισή του, το νέο Mazda3 εξασφαλίζει και μία ανθρωποκεντρική εμπειρία τόσο στον οδηγό όσο και στους επιβάτες του. Η συμπεριφορά του αυτοκινήτου χαρίζει μία φυσική αίσθηση και την ίδια στιγμή, φιλτράρει με μοναδικό τρόπο κάθε ανεπιθύμητο ερέθισμα από το δρόμο, ενώ η διάταξη του εσωτερικού και τα επιμέρους τμήματα ενισχύουν το βαθμό χρηστικότητας συμβάλλοντας στον περιορισμό της κούρασης.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι επίσης και το πρώτο που εφοδιάζεται με τον επαναστατικό κινητήρα Skyactiv-X. Πρόκειται για τον πρώτο κινητήρα μαζικής παραγωγής στον κόσμο, που διαθέτει αυτανάφλεξη με συμπίεση και συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των κινητήρων βενζίνης και diesel, καθώς προσφέρει αυξημένη οικονομία, μεγαλύτερη ροπή, μειώνοντας ταυτόχρονα και τις εκπομπές των ρύπων.

Βραβεία Red Dot

Τα βραβεία Red Dot θεσμοθετήθηκαν για πρώτη φορά το 1955 και εξελίχθηκαν σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς design παγκοσμίως. Η τιμητική διάκριση Red Dot “Best of the Best” απονέμεται στα πιο εμπνευσμένα και καινοτόμα σχέδια, και μόνον 80 από τα 5.500 υποψήφια μοντέλα, τιμήθηκαν στο διαγωνισμό της φετινής χρονιάς.

Το Mazda3 και τα υπόλοιπα προϊόντα που βραβεύθηκαν, προερχόμενα από 48 κατηγορίες (συμπεριλαμβάνονται αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες) παρουσιάζονται στην έκθεση με τίτλο “Design on Stage” στο μουσείο του θεσμού Red Dot Design στο Έσσεν και έχουν πλέον κερδίσει το δικαίωμα να φέρουν το σύμβολο Red Dot.

Νίκος Τσάδαρης

Σχετικά Tags
Mazda
Παρακαλούμε περιμένετε ...