Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Volkswagen πιο προσιτά από ποτέ

Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Volkswagen πιο προσιτά από ποτέ

Το e-Golf και το νέο e-up! με την προσφορά του «e-bonus»

Η Volkswagen κάνει την απόκτηση ενός ηλεκτρικού μοντέλου της πιο εύκολη και οικονομική.

Συγκεκριμένα, μέχρι τέλος Νοεμβρίου, η Kosmocar-VW προσφέρει το e-Golf και το νέο e-up! με «e-bonus». Πρόκειται για ένα σημαντικό οικονομικό όφελος στην τιμή των δύο μοντέλων, που τα καθιστά πιο προσιτά από ποτέ.

Με το «e-bonus», οι προτεινόμενες τιμές για τα δύο μοντέλα διαμορφώνονται ως εξής:

  • Το νέο e-up!, με αυτονομία αυξημένη στα 260 χιλιόμετρα, έχει όφελος ύψους 3.000 €, με την προτεινόμενη τιμή λιανικής να διαμορφώνεται στα 20.300 €.
  • Το e-Golf ωφελείται με 4.000 € και η τιμή του διαμορφώνεται στα 30.200 €, ενώ η αυτονομία του ανέρχεται στα 316 χιλιόμετρα.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν μπαταρίες ιόντων-λιθίου, τελευταίας τεχνολογίας, που τους προσφέρουν μεγάλες αυτονομίες ενώ την ίδια στιγμή, χαρακτηρίζονται από μικρούς χρόνους φόρτισης.

Το νέο e-up! είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 32,3 kWh, που του δίνει σχεδόν διπλάσια αυτονομία, έως 260 χλμ., σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Σε δημόσιο σταθμό φόρτισης DC (40kW), το νέο e-up! φορτίζει τη μπαταρία του κατά 80% σε μόλις 60΄ της ώρας, αποκτώντας ενεργειακό φορτίο που του εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 200 χλμ..

Η μπαταρία ιόντων λιθίου του e-Golf, έχει χωρητικότητα 35,8 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία που φτάνει τα 316 χιλιόμετρα σε αστικό κύκλο και τα 232 χιλιόμετρα σε συνδυασμένο κύκλο (υπολογισμένη κατά WLTP). Σε συνδυασμό με τη δυνατότητα βέλτιστης διαχείρισης ενέργειας και αυτονομίας, με την επιλογή ανάμεσα σε διαφορετικά προφίλ οδήγησης (Normal, Eco, Eco+) που διαθέτει, το e-Golf, είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση τόσο στην πόλη όσο και έξω από αυτή. Σε σημείο φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) η μπαταρία φορτίζεται κατά 80% σε μόλις 45΄ της ώρας.

Οι μπαταρίες και των δύο μοντέλων καλύπτονται από εγγύηση καλής λειτουργίας 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων, ενώ τόσο το e-up! όσο και το e-Golf είναι εξοπλισμένα με πολλά από τα συστήματα τεχνολογίας, ασφάλειας και άνεσης που διαθέτουν τα μεγαλύτερα μοντέλα της μάρκας.

Νίκος Τσάδαρης

Παρακαλούμε περιμένετε ...